home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Zenei hírek
Zvekán Péter
2020.04.10.
LXXV. évf. 14. szám
Zenei hírek

Metzker Viktória x Curtis: Szívemen szárny — Lukas Graham: Scars — Bushidogs: Semmi

Metzker Viktória x Curtis: Szívemen szárny

Újdonsággal jelentkezik Metzker Viktória, aki a keverőpult mögül előrelépve ismét rappel. A partnere ezúttal Curtis, a közös dal címe pedig Szívemen szárny. Viki már többször is megmutatta, hogy rapperként és énekesnőként is megállja a helyét, például dolgozott együtt ilyen projektumon Dukai Reginával és Miss Mooddal is, amikor a Titok című számon munkálkodtak.

Viki a következőket mesélte a szerzeményről a Magneotonnak: „A szöveg mondanivalója a zenei pályánk összegzése. Curtisszel mindketten több mint tíz éve vagyunk a szakmában, és rengeteg dolgot megéltünk, örömöt, kudarcot, sikereket vagy épp bukásokat. Úgy gondoltuk, a fekete-fehér képi világ jellemzi a zenei élet kettősségét, azaz a pozitív elismeréseket és a megpróbáltatásokat. Az anyagban szfinx cicám is szerepet kapott, hiszen sok éve a társam. A macskáim nagyon fontos részei az életemnek.”

 

 

Lukas Graham: Scars

A Lukas Graham énekes nevét viselő dán zenekar 2016-ban tett szert nemzetközi sikerre a 7 Years című dalával. A csapat azóta olyan további slágerekkel terítette a piacot, mint a Mama Said, a Drunk In The Morning vagy a platina minősítésű Love Someone, mely szintén a rajongók egyik nagy kedvence, és már több mint 500 millióan streamelték.

A csapat legújabb szerzeménye a Scars címet kapta, mely magyarul hegeket jelent. „A sebhelyek több formában jelenhetnek meg. Beszélhetünk róluk fizikai értelemben vagy pszichológiai sérülésekként is — utóbbiakat senki nem látja, mégis ezekkel a legnehezebb szembeszállnunk. De beszélnünk kell róluk, hogy begyógyuljanak” — nyilatkozta Lukas.

A dalhoz egy lyric videó is jár, melyet a frontember maga készített otthon. A világszerte tomboló koronavírus-járvány miatt az énekes-dalszerző is karanténba kényszerült, ezt az időt pedig — ahogy a klip is mutatja — minél kreatívabban igyekszik eltölteni.

 

 

Bushidogs: Semmi

A tavalyi év legnagyobb rapversenyén, a rapID-n öt produkció részesült elismerésben. A szakmai zsűri a felhozatalból négy kategóriában választotta ki a befutókat, akik profi klippel indíthatják be a karrierjüket. A legjobb gang kategóriában a versenybizottság a Bushidogs nevű csapatot szavazta meg győztesnek, az alakulat tagjai Curtis, Saiid, Qka MC, Wolfie és az M-Squad voltak.

„Ez a dal a semmiből született. Kezdetben csak gyakorlásnak szántuk, majd — egy kis noszogatás után — úgy döntöttünk, jelentkezünk a versenyre” — mondták a duó tagjai, Martini Győző és Kovács Dávid. „A klipforgatás felejthetetlen élmény volt számunkra. Elképesztően jó hangulatban telt a felvétel, a stáb pedig iszonyú profi volt” — emlékeztek vissza a srácok. „A dal tényleges mondanivalója akkor kristályosodott ki, amikor végigmentünk a teljes szakaszon a demózás és a forgatás között. Valahogy sikerült nem teljesen tudatosan megragadni azt, amit ez a Semmi számunkra takar.”

 


Képek: www.clubbing.rs

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..