home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Zenei hírek
Zvekán Péter
2017.04.21.
LXXII. évf. 15. szám
Zenei hírek

Bruno Mars: That’s What I Like — Jason Derulo: Swalla

Bruno Mars: That’s What I Like

 

 

A Hawaiiról származó Bruno Mars napjaink egyik legérdekesebb figurája. Dalai energikusak, lüktetőek, könnyen megjegyezhetőek, ráadásul némelyikben olyan tempóban darálja a szöveget, és néha olyan magasságban énekel, hogy ember legyen a talpán, aki ugyanúgy vagy megközelítőleg ugyanúgy utána tudja csinálni. Elsősorban a cover bandekre gondolok.

Amikor először hallottuk Bruno Mars nevét, nem tudtuk, mennyi ideig fog kitartani a srác. Viszont sorra jelentek meg a slágerei, egészen az Uptown Funk című dalig, majd egy kis szünet következett. Szerencsére néhány évnyi kihagyás után 2016 novemberében ismét visszatért, ráadásul egy nagylemezzel, mely a 24K Magic nevet kapta. A korong több országban is arany és platina minősítést kapott. A címadó dala még tavaly októberben jelent meg, és egy igazán parádés partiklip is készült hozzá. Elsőre egy kicsit fura volt a szám hangzása, de gyorsan megszoktuk, ráadásul meg is szerettük. Ezután hallhattuk még a Versace On The Floort (ehhez nem készült klip), melynek szövege nagyon playeresre sikeredett. Akinek van egy kis ideje, figyelje meg, miről szól, és hogy miért választották éppen ezt a címet.

Most viszont megjelent a legújabb Bruno Mars-nóta, a That’s What I Like, mely sokak szerint az új korong egyik legjobb szerzeménye. Arról nem is beszélve, hogy a Bruno Mars és Jonathan Lia által rendezett klip annyira egyedi lett, hogy az ember csak nézi, és próbálja megérteni, hogy a csudába vették fel. Mert nem látszik, hogy bárhol is vágva volna, ezért azt feltételezem, hogy Bruno Mars az egész klipet a koreográfia tökéletes betartásával forgatta végig, hiba nélkül. Ez azért is érdekes, mert a videóban csak ő táncol, a látvány többi eleme mind számítógépes trükk. De a lényeg, hogy az összhang jó lett.

Mivel Bruno visszatért, rengeteg fellépése van, ráadásul díjátadókra is gyakran hívják. Az idén már láthattuk a Grammyn és a Brit Awardson, nemrég pedig az iHeartRadio Awards színpadára is felállt, hogy átvegye az év újítójának járó díjat. A rajongók számára nyilván nem újdonság, hogy Bruno Mars turnéra indult, melynek Budapest az egyik állomása. A koncertre május 30-án kerül sor, viszont a jegyek sajnos már hónapokkal ezelőtt elkeltek.

 

Jason Derulo: Swalla

 

 

Jason Derulo az a szupersztár, akitől olvadnak a csajok, aki nem mellesleg jól táncol és énekel, és akinek szinte az összes kislemezen kiadott dala sláger lett. A lejújabb Derulo-szám, melyet már el is kezdtek játszani a rádiók, a Swalla címet kapta.

A dalban Nicki Minaj és Ty Dolla $ign működött közre. Minderről Jason ekképpen nyilatkozott: „Sosem tartottam jó ötletnek a koprodukciók erőltetését. Mindkettejüknek nagy rajongója vagyok, és ők tökéletesen illenek a dalhoz. Ez a felvétel biztosan mindenkit felráz majd a szürke hétköznapokból, teljesen egyedi a hangzása.”

Egyébként az idén ő is ellátogat Magyarországra, úgyhogy aki kíváncsi az élő Jason Derulo-élményre, az jegyezze meg a 2017. július 7-ei dátumot, hiszen a sztár ekkor fog fellépni Zamárdiban, a Balaton Sound Fesztiválon.


A nyitóképen Bruno Mars és Jason Derulo (Billboard.com / Afrodita-production.s3.amazonaws.com)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..