home 2024. április 27., Zita napja
Online előfizetés
Zenei bonbonok
Zvekán Péter
2023.06.16.
LXXVIII. évf. 23. szám
Zenei bonbonok

Robin Schulz & Fil Bo Riva: Killer Queen — Ed Sheeran: – (Subtract) — Tolvai Reni: Nyakadon a lánc — FIFTY FIFTY: Cupid — Benson Boone: Little Runaway

Robin Schulz & Fil Bo Riva: Killer Queen

Végre megjelent Robin Schulz legújabb igazán chill hangulatú szerzeménye, a Killer Queen. Első hallásra Robin visszanyúlt a gyökereihez, ahhoz a stílushoz, amellyel annak idején ismert lett. Ahogyan azt a DJ/producerek szokták, a zenei alap megalkotása után szükség mutatkozott egy jó vokál iránt, akit ez alkalommal az olasz énekes-dalszerző, Fil Bo Riva személyében talált meg. Kettejük munkájának eredménye teljesen hozza a Prayer in C című dalának hangzásvilágát, aminek köszönhetően sok rajongó fogja felkapni a fejét. Az újdonság május 19-étől érhető el a YouTube-on.

 

Ed Sheeran: – (Subtract)

Kedvenc angol popszupersztárunknak, Ed Sheerannek nem könnyű mostanában. Egyebek között ebbe is betekintést kaphatunk, ha megnézzük a róla készített dokusorozatot a Disney+-on. Az utóbbi időben ugyanis olyan dolgok derültek ki az életében, mint hogy terhes felesége rákos, meghalt a legjobb barátja, és nagyon súlyos plagizálással vádolják. Utóbbival kapcsolatban azt nyilatkozta, ha elveszíti a pert, inkább nem zenél soha többet!

Ettől függetlenül nemrég egy új albummal jelentkezett, melynek címe –, azaz Subtract. Ez egy olyan korong, amelyhez 14 + 1 látványos videó társul. A klipek a már korábban megjelent Eyes Closed és Boat videókkal együtt éppen a fentebb említett elmúlt másfél, küzdelmekkel teli évét követik végig. A szemet gyönyörködtető felvételek Suffolkban készültek azon a helyen, ahol Ed a gyerekkora nagy részét töltötte. A dalok a klipekkel kiegészülve végigkalauzolnak Sheeran életén, hiszen ezt a bizonyos korongot ezúttal egy sor személyes tragédia és mélypont ihlette.

 

Tolvai Reni: Nyakadon a lánc

Tolvai Reni egy nagyon érdekes figurája a magyarországi zeneiparnak. Mindig jelen van, de az igazi, hatalmas, átütő sikerre még várnia kell, pedig ő valóban minden tőle telhetőt megtesz. Legújabb dala, a Nyakadon a lánc ismét egy tipikus renis szám lett, kellően nőies szexualitással megfűszerezve. Ez egyúttal Reni lemezbeharangozója is, melyhez egy videóklip is tartozik.

 

FIFTY FIFTY: Cupid

A K-pop az utóbbi időben egyre nagyobb népszerűségre tesz szert az egész világon, így nem meglepő, hogy egyre több fiatal próbál erre az útra lépni. Az egyik ilyen feltörekvő K-pop lánybanda a FIFTY FIFTY, melynek nemrég jelent meg legújabb dala, a Cupid. Az újdonság a reményekkel teli, ideális világ és a valóság között tátongó szakadékról szól, melyben néha úgy érezhetjük, csak Cupido siethet segítségünkre. A számhoz készült videóklip a K-popra jellemző színes képvilággal és igazán ütős koreográfiával jelentkezik.

 

Benson Boone: Little Runaway

Megjelent Benson Boone Pulse című EP-je, mely öt lenyűgöző dalával végigvezeti hallgatóját előadóművészi fejlődésén. A lemez központi szerzeménye, a Little Runaway, egy bluesos hangzásvilágú, szerethető refrénű szám, egy határozottan érzelmes felvétel, melyhez egy személyes hangvételű videóklip is társul.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..