home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
„Zárni kellett, hogy húsvétkor nyithassunk”
2021.03.05.
LXXVI. évf. 9. szám
„Zárni kellett, hogy húsvétkor nyithassunk”

Akik erre készülnének, a luxusvakációkat halasszák el - erre kért mindenkit a magyar miniszterelnök.

Zárni kellett, hogy húsvétkor nyithassunk - mondta Orbán Viktor magyar miniszterelnök ma reggel a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! műsorában a március 8-tól életbe lépő magyarországi korlátozások kapcsán. A kormányfő hozzátette, hogy ez a harmadik hullám még a másodiknál is erősebb lesz, ezért döntöttek úgy, hogy az általános iskolákban és az óvodákban digitális oktatásra állnak át, de a bölcsődéket egyelőre nem kell bezárni. A szolgáltatások közül az élelmiszerboltok és barkácsboltok nyitva lesznek, de mindenki másnak zárnia kell. A miniszterelnök arra kért mindenkit, hogy akik erre készülnének, a luxusvakációkat halasszák el, mert hazahozhatnak ismeretlen mutánsokat, amelyekkel másokat is bajba sodorhatnak.

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Az operatív törzs reggeli ülésén elhangzott, péntekre 6369 új fertőzöttet azonosítottak, és elhunyt 143 beteg. Lélegeztetőgépen 677-en, míg kórházban 6877-en vannak. Kiemelte: többféle tervet is kidolgoztak a fertőzöttek számának kezelésére. „Lesz elég ágy, lesz elég lélegeztetőgép és lesz elég ember” – fogalmazott a kormányfő.

„A régivágásúak közé tartozom, ezért fordultam a kínai vakcinához” – fogalmazott a kormányfő. Hangsúlyozta: a kínaiak időben szállítanak, az oroszok tartják az ütemet, ellenben az uniós szállítmányok folyamatosan késnek, és megbízhatatlanok.

Forrás: hirado.hu

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..