home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Z generáció, a pedagógusok új kihívása
Kartali Róbert
2019.05.10.
LXXIV. évf. 19. szám
Z generáció, a pedagógusok új kihívása

Mozaikok az iskolai oktatás nevelés kérdésköréből a tudomány új felismeréseinek tükrében, a Z generáció az iskolapadban címmel tartott akkreditált továbbképzést a Magyar Nemzeti Tanács általános és középiskolai tanárok részére. 

 


Sutus Ágota (a szerző felvételei)
 

A képzés célja a tanulási képességek fejlődésének megismertetése a neurológiai kutatások tükrében, a részképességeket és a figyelmet fejlesztő felmérés megismertetése, módszerek, gyakorlatok bemutatása, elsajátítása. A résztvevők ötleteket gyűjthettek a hatékony órairányítás megvalósításához.

— Fontosnak tarjuk, hogy pedagógusaink folyamatosan szakmai megújulásban vegyenek részt. Egy olyan témát választottunk, amely nagyon időszerű, hiszen minden tanár találkozik az osztályban az új generációval, és ezek a diákok új pedagógiai bánásmódot, szemléletváltást igényelnek. A tanároknak valójában alkalmazkodniuk kell hozzájuk, hiszen ezek a tanulók már egy digitális világban nőttek fel, mások a képességi készségeik — emelte ki De Negri Ibolya. A Magyar Nemzeti Tanács Végrehajtó Bizottságának tagja hozzátette, hogy a frontális, interaktív nyolcórás képzésre nagy az érdeklődés, hiszen szükség van rá ahhoz, hogy a pedagógusok hatékonyabban tudjanak tanítani.

A képzéssorozatot két hazai előadó tartja: Csernik Ilma, a bácskossuthfalvi Id. Kovács Gyula Általános Iskola pedagógusa, valamint Sutus Ágota logopédus. Ők már hosszú évek óta foglalkoznak a témával, a képzés az ő programjuk, mely a szerbiai oktatásügyi minisztérium által van akkreditálva, és 8 kreditpontot ér. A továbbképzést több vajdasági településen is megszervezték, Adán, Óbecsén, Szabadkán, Bezdánban és Topolyán. 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..