home 2024. április 16., Csongor napja
Online előfizetés
XXI. Általános Iskolások Művészeti Vetélkedője — 2023. május 6.
2023.03.01.
LXXVIII. évf. 9. szám
XXI. Általános Iskolások Művészeti Vetélkedője — 2023. május 6.

Az Észak-bácskai Magyar Pedagógusok Egyesülete 21. alkalommal szervezi meg a vajdasági szintű, a Magyar Nemzeti Tanács által nemzeti jelentőségűvé nyilvánított és a szerbiai Oktatási Minisztérium által elismert rendezvényt.

A 2023-as évben a versenykategóriák személyes jelenléttel az adott időpontban több helyszínen zajlanak, egy versenykategóriában (képzőművészet) pedig előzetesen beküldött pályamunkákkal lehet részt venni.

Előzetesen beküldött pályamunkák:
KÉPZŐMŰVÉSZET
A képzőművészeti kategóriában iskolánként korcsoportonként 2 diák pályamunkáját várjuk. Az 1–4. osztályos diákok 4-es rajzlapra, az 5–8. osztályos diákok 5-ös rajzlapra készítsék el rajzukat. A technika szabadon választható; változatos, újszerű és színes technikák is alkalmazhatók. A rajzok témaköre, címe előre megadott korcsoportonként.


1. korcsoport: 1–2. osztály
− Meseerdőben manó házikó
− Pillangó
2. korcsoport: 3–4. osztály
− Tündérkert
− „Volt egy ember, nagybajúszos. / Mit csinált? Elment a kúthoz…" (Petőfi Sándor: Arany Lacinak)
3. korcsoport: 5–6. osztály
− Csendélet
− Délibáb
4. korcsoport: 7–8. osztály
− Szecesszió motívumai
− Graffiti – Ne legyen háború!

Az elkészült rajzokat az Észak-bácskai Magyar Pedagógusok Egyesületének levelezési címére várjuk: 24000 Szabadka, Sonje Marinkovića 26. Kérjük, a rajzokra olvashatón írják rá a tanuló nevét, az osztályt, az iskola nevét, az iskola címét, a felkészítő tanár nevét és elérhetőségét.
FONTOS! Az iskolák minden kategóriában korcsoportonként 2 tanuló rajzát küldhetik be.
A képzőművészeti alkotások beküldési határideje: 2023. március 31. *
*postabélyegző dátuma

Személyes jelenlét Időpont: 2023. május 6. (szombat) Versenykategóriák: • Fogalmazás (3–4., 5–6., 7–8. osztály) • Versírás (7–8. osztály) • Versmondás (1–2., 3–4., 5–6., 7–8. osztály) • Versmondás a magyar nyelvet környezetnyelvként beszélők részére (1–2., 3–4., 5–6., 7–8. osztály) • Prózamondás (3–4., 5–6., 7–8. osztály; műfaj: bármi, csak (nép)mese nem lehet) • Szép beszéd (7–8. osztály) • Általános műveltségi teszt (7. osztály) • Szólóének (1–2., 3–4., 5–6., 7–8. osztály; műfaj: gyermekdal, szórakoztató dal stb.; időtartam: max. 5 perc; alkalmazható hangszeres kíséret – hangszert nem biztosíthatunk; csak magyar nyelven énekelhetnek a diákok). • Színjátszás Kategóriák: alsósok, felsősök, a magyar nyelvet környezetnyelvként beszélő csapatok, magyar anyanyelvű, de idegen nyelven játszó csapatok. (Csoportlétszám: max. 20 fő, az előadás időtartama: max. 20 perc.)

A benevezést az iskolától mint intézménytől várjuk. Az iskolák minden kategóriában korcsoportonként 1 tanulót, illetve 1 színjátszó csapatot nevezhetnek be. Itt hívjuk fel ismételten a résztvevők figyelmét arra, hogy a színjátszó kategóriában tartsák magukat a létszám és az időtartam korlátozáshoz! A tanulókat az online jelentkezési lap kitöltésével tudják nevezni a versenyre, mely a következő linken érhető el: https://forms.gle/cyu4DyfNzmbrdbwA6
A benevezési határidő: 2023. március 31.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..