home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
XVI. Református Zenei Fesztivál – Budapest, 2019
Martinek Imre
2019.05.23.
LXXIV. évf. 20. szám
XVI. Református Zenei Fesztivál – Budapest, 2019

Ajánló

Kölcsönvett indítógondolat: „A zene...olyan, mint a tavaszi vadvíz, feldúlja az értelem által aggályosan parcellázott, megművelt és megmunkált, szabályozott és fegyelmezett területeket. Ahová a zene kiárad, ott az értelem törvényei nem érvényesek többé.“ (Márai Sándor)


A szerző felvételei

Május 24-e és 26-a között rendezik meg Budapesten a XVI. Református Zenei Fesztivált (RZF).

A korábbi esztendőkhöz hasonlatosan, a szervezők ezúttal is több helyszínt töltöttek fel értékes, ingyenesen látogatható zenei és kulturális tartalommal. A ferencvárosi lokációk közül események lesznek a Bakáts-téren, a Kálvin-téren, a Ráday utca 28. második emeletén, vagyis a Dunamelléki Református Egyházkerület székházának dísztermében, a Lónyai Utcai Református Gimnáziumban, a Kálvin téri református templomban, az unitárius templomban és a KáLvin KaMaRa KerT-ben. A 2018-ban jegyzett felújítási munkálatok miatti „kényszerpihenő“ után a Józsefváros is visszatér a RZF vérkeringésébe. A Nemzeti Múzeum lépcsőit az 500 fős Fesztiválkórus tervezi „elfoglalni“, szombat esti szolgálata idején. Az idei református zenei fesztivál zárónapjának délelőttjén a vidéki és határon túli együttesek és kórusok ünnepi zenés istentiszteletek keretében szolgálnak majd Budapest református gyülekezeteiben.

Az idei rendezvény védnökletét dr. Szabó István, Steinbach József és dr. Fekete Károly református püspökök, valamint dr. Bácskai János, Ferencváros polgármestere vállalták. A projektum megálmodója és mozgatója Böszörményi Gergely fesztiváligazgató, a Magyar Örökség és Európa Egyesület elnöke.

Napokon belül — az Úr segedelmével! olvasóink is betekintést nyerhetnek az idei rendezvény fénybe írt mélységeibe. A fesztivál kiemelt eseményei, illetve annak gazdag kísérőrendezvényei egyaránt a testvéregyházi összetartozást, a hitet és a baráti kapcsolatok kialakulását segítik elő. A fesztivál lapozható programfüzete az alábbi linken érhető el: http://www.rzf.reformatus.hu/musorfuzet

A fényképmelléklet fotói a 2018. évi RZF idején készültek.

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..