home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
XVI. Kukoricafesztivál Magyarkanizsán
Pannon RTV
2021.10.11.
LXXVI. évf. 40. szám
XVI. Kukoricafesztivál Magyarkanizsán

A Kukoricafesztivál nagy hagyománnyal rendelkező esemény Magyarkanizsán, amit minden év októberében, a kukoricaszedés vége felé szervez meg a Tisza Néptáncegyesület. A járványügyi helyzet miatt idén szerényebb körülmények között, kevesebb programmal tartották meg a hétvégén az összejövetelt.

A rendezvény a Győzd le a hétfejű sárkányt! című, gyermekeket megszólító képzőművészeti pályázat díjátadójával kezdődött. A felhívásra több mint 220 alkotás érkezett Vajdaság több településéről, amelyeket kiállításon tekinthettek meg az érdeklődők.

A Dobó Tihamér Képtárban a Tetőtől talpig elnevezésű népviselet-bemutatóra érkezett a közönség. Az estet a Czéczó Banda koncertje zárta.

A fesztivál második napján a vajdasági népzenészek gálaműsorán szórakozhattak a jelenlévők a Művészetek Háza Nagyszínpadán. A koncertnek mintegy negyven fellépője volt.

Fényképezte: Puskás Károly

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..