home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
XV. Ribár Béla Általános Iskolai Fizikaverseny
2021.05.20.
LXXVI. évf. 20. szám
XV. Ribár Béla Általános Iskolai Fizikaverseny

(Horgos, Kárász Karolina Általános Iskola, 2021. majus 21.)

A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete 2021. május 21-én délután 5 órai kezdettel a GENIUS tehetséggondozó mozgalom keretében 15. alkalommal rendezi meg a Ribár Béla Általános Iskolai Fizikaversenyt Horgoson a Kárász Karolina Általános Iskolában. Az előírásoknak megfelelően fokozott figyelmet kell fordítani a higiéniára. A diákokat 2021. május 18-ig kell bejelenteni a következő adatokkal: név, iskola, helység, osztály, mentor és annak elérhetőségei. Cím: genius.konferencia@gmail.com

Gondolkodtató, számításos, valamint kísérleti, kísérletelemező feladatokat oldanak meg a tanulók. A fizikatörténeti feladat témája Ribár Béla vajdasági akadémikus élete és munkássága. A verseny célja a tehetségek felismerése, a tehetséggondozás serkentése, a természettudományos és műszaki ismeretek fontosságának a kiemelése. A Ribár Béláról elnevezett verseny hagyományosan a fizikatanárok szakmai találkozója is.

A vajdasági verseny helyi szervezője Balázs Piri Diana fizikatanárnő, főszervezője Muhi Béla, a GENIUS tehetséggondozó mozgalom elnöke. A rendezvény támogatója az anyaországi Emberi Erőforrások Minisztériuma. A négyfordulós megmérettetés után a háromtagú szakbizottság értékeli az eredményeket és kiosztja a jutalmakat. Mindegyik tanuló oklevelet és ajándékot kap. A felkészítő tanárok is oklevélben részesülnek. Ajándékkönyvekről a Vajdasági Magyar Tankönyv Tanács gondoskodik.

(Muhi Béla) 

Dr. Ribár Béla életrajza: ITT olvasható.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..