home 2024. július 14., Örs napja
Online előfizetés
XIX. Református Zenei Fesztivál – Ráhangoló
Martinek Imre
2024.05.13.
LXXIX.. évf. 19. szám
XIX. Református Zenei Fesztivál – Ráhangoló

„Három nap alatt hat helyszínen, negyven ingyenes programmal érkezik pünkösd hétvégéjén Budapest egyik legnagyobb zenei eseménye. Ezúttal is több ezer résztvevőre számítanak a szervezők, akik nemcsak szórakoztatni szeretnének, hanem azt is, hogy minél többen megismerjék a páratlanul gazdag református zenei hagyományokat.”


Budapest, pillanatkép az M3-as metróvonalon — 2024. május 11.

Olvasható a Református Közéleti és Kulturális Alapítvány által nyilvánosan is közzétett sajtótájékoztatóban, mely a küszöbön álló (folyó év május 17-e és 19-e között meghirdetett), sorrendben XIX. Református Zenei Fesztivál (RZF) részleteibe nyújt betekintést. Összesen hat fővárosi helyszínen: a Bakáts téren, a Ráday Házban, a Kálvin Kamara Kertben, a Bibiliamúzeumban, valamint a Kálvin téri és a Nagyvárad téri református templomokban. Helyesebben fogalmazva: próbál betekintést adni, hiszen magát a hangulatot csak és kizárólag a nevezett helyszíneken, rendezvényeken, közösségi alkalmakon lehetséges átélni. Személyes jelenléttel, amelyre a szervezők minden érdeklődőt szeretettel hívnak és várnak.


Budapest, a Nagyvárad téri református templom főbejárata – 2024. május 6.

Az idén sorrendben immáron tizenkilencedik alkalommal jelentkező Református Zenei Fesztivált Böszörményi Gergely zenei szakember indította útjára. Most, csaknem húsz esztendő után adja át a szervezéssel járó feladatokat a reformátusság következő generációjának. „Az elmúlt évek alatt a Református Zenei Fesztiválon nemcsak közönség, hanem egy közösség is kialakult, akikkel együtt jó újra megmutatni azt, hogy egy Istentől megáldott élet részesei vagyunk már itt, a Földön is” — mondta Zila Gábor, a fesztivált szervező Református Közéleti és Kulturális Alapítvány ügyvezetője.

A fesztivál részletes programja a mellékelt műsorfüzetben található, a RZF miliőjét bemutató fotók 2023-ban készültek. Isten kegyelméből olvasóink hamarosan az idei rendezvény főbb mozzanatait integráló fényképalbumát is fellapozhatják. Tartsanak velünk.

Fényképezte: Martinek Imre

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..