home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
XIV. Kőketánc
(K. E.)
2010.06.23.
LXV. évf. 25. szám
XIV. Kőketánc

A bizottság tagjaiMájus utolsó szombatján tartották meg az óbecsei Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör színháztermében az általános iskolások és a nagycsoportos óvodások népi gyermekjáték- és népitánc-vetélkedőjét.
A topolyai tánccsoport produkciójaElőször Knézi Péter, Óbecse polgármest...

A bizottság tagjai

Május utolsó szombatján tartották meg az óbecsei Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör színháztermében az általános iskolások és a nagycsoportos óvodások népi gyermekjáték- és népitánc-vetélkedőjét.

A topolyai tánccsoport produkciója

Először Knézi Péter, Óbecse polgármestere, majd Nagy Margit, a Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesületének elnöke köszöntötte a versenyzőket, a szülőket és a közönséget, majd e vetélkedő megálmodója, a Kőketánc főszervezője, Szabó Gabriella is szólt az egybegyűltekhez. Ismertette, hogy az idén 54 műsorszámot jelentettek be Vajdaság 27 helységéből, s mintegy 1500 vendéget látnak vendégül...
A vetélkedő a délelőtti órákban kezdődött, s aki eljött, szép táncokban, zenében, s nem utolsósorban mutatós ruhákban gyönyörködhetett.
A verseny keretében felléptek a bácsfeketehegyi, óbecsei, péterrévei, temerini, törökbecsei, újvidéki, bácskossuthfalvai, kispiaci, szenttamási, kishegyesi, kúlai, horgosi, temerini, zentagunarasi, nyékincei, mitrovicai, csantavéri, topolyai, királyhalmi, szabadkai, hajdújárási, csókai, torontálvásárhelyi, magyarkanizsai, adai, ludasi, oromhegyesi táncegyüttesek. Egy-egy helységből több együttes is szerepelt.
A bírálóbizottság tagjai Tóth Zoltán és Mihó Erika kalocsai táncpedagógusok voltak, valamint az óbecsei Szerda András népzenész.
Erről a rendezvényről valójában mindenki győztesen távozott, mert átélhette a fellépés örömét. Mert: ,,Gyakorolsz heteken, hónapokon, éveken át, és akkor is ott van benned bizonytalanság, hogy jól csinálom-e? És mit kapsz érte cserébe? A ritmust, amely átjárja minden porcikádat. Az örömet, hogy megérintheted a másikat, hogy együtt mozdulhatsz vele. Az önfeledséget. Az önkifejezést. S talán azt is, hogy egy közösséghez tartozol. Mert táncolni nem muszáj. De nagyon, nagyon jó!'(Réz András filmesztéta)

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..