home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
XIII. Észak-bánáti Néptánctalálkozó
Tóth Lívia
2022.05.08.
LXXVII. évf. 18. szám
XIII. Észak-bánáti Néptánctalálkozó

Törökkanizsán a Tiszagyöngye Művelődési Egyesület 13. alkalommal szervezte meg az Észak-bánáti Néptánctalálkozót. Az esemény, mely elsősorban a toleranciáról, a nemzetek közötti párbeszédről és az őket összekötő értékekről szól, a Magyar Nemzeti Tanács kiemelt fontosságú kistérségi rendezvénye.

Az összejövetelt Szakállas Zsolt, a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi Titkárság vezetője nyitotta meg.

A műsorban 15 csoport mutatkozott be. Fellépett a Tiszagyöngye Művelődési Egyesület Gyöngyök és Tiszavirág csoportja, valamint a Tiszafa Néptánccsoport, a szerbkeresztúri Romano Loš roma folklór csoport több generációja és a Mira Ajvaz Művelődési Egyesület, az oroszlámosi dr. Batthyány-Strattmann László Művelődési Egyesület Pántlika néptánccsoportja, a zentai Stevan Sremac Művelődési Központ táncosai, a kelebiai Gaál Ferenc Magyar Művelődési Egyesület, a tiszaszentmiklósi Tihomir Ostojić Művelődési Egyesület, a magyarországi Padkaporos Táncegyüttes Naprózsa csoportja, a magyarkanizsai Levendula Népi Kézműves Műhely Ördögcsáklya néptánccsoportja, a szabadkai Aleksandrova Művelődési Egyesület, a ludasi Ludas Matyi Művelődési Egyesület, a magyarkanizsai Szent Száva és a törökkanizsai Bánát Művelődési Egyesület. A táncosoknak a talpalávalót a Csörömpölő zenekar szolgáltatta.

A néptánctalálkozó a tornyosi Ady Endre Művelődési egyesület ifjúsági és felnőtt tamburazenekarának, valamint a zentai Sarkantyú tamburazenekarnak a muzsikájával zárult.

Az eseményt Törökkanizsa önkormányzata, a Magyar Nemzeti Tanács, a Köztársasági Kulturális és Tájékoztatási Minisztérium, a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi Titkárság, a Bethlen Gábor Alap, valamint az Emberi Erőforrások Minisztériuma – Csoóri Sándor Alap támogatta.

Fényképezte: Tóth Lívia

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..