home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
XI. Vajdasági Tehetség Gála
(Tha)
2023.06.09.
LXXVIII. évf. 23. szám
XI. Vajdasági Tehetség Gála

A Vajdasági Tehetségsegítő Tanács XI. alkalommal rendezte meg a Vajdasági Tehetség Gála díjkiosztó ünnepségét. A szabadkai Városháza dísztermében megtartott rendezvényen bemutatták és díjazták Vajdaság legtehetségesebb általános iskolás és középiskolás diákjait, valamint egyetemi hallgatóit. A Tehetségnagykövet címet olyan személyek vehetik át, akik életpályájuk, munkájuk során kiemelkedő eredményeket értek el.

Az ünnepségen mások mellett jelen volt dr. Maruzsa Zoltán, a magyar belügyminisztérium köznevelésért felelős államtitkára és Bajor Péter, a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetségének ügyvezető elnöke.  Az eseményen fellépett a zentai Musica Tisiana kórus.

 De Negri Ibolya, a Vajdasági Tehetségsegítő Tanács elnöke beszédében hangsúlyozta, a fiatalok felkarolása és a tehetségük kibontakoztatása hosszú távú befektetés. Az egybegyűlteket dr. Maruzsa Zoltán is köszöntötte.  

A díjazottak a plakett mellett az MNT jóvoltából egyszeri ösztöndíjat kaptak, valamint a VATT kezdeményezésére a zánkai Erzsébet-táborban, illetve egy temesvári tanulmányi úton is részt vehetnek.


Fotó forrása: VTT Facebook-oldal

További képek

Az idei díjazottak:
Kistehetségek kategória: 

Keresztényi Albert (Cofman Judit Tehetségfejlesztő Iskola, Szabadka), Komarek Márió (Fejős Klára Általános Iskola, Nagykikinda), Zsivanac Léna (Cofman Judit Tehetségfejlesztő Iskola, Szabadka), Habi Orsolya (Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola, Magyarkanizsa), Lovas Jázmin (Thurzó Lajos Általános Iskola, Zenta), Német Richárd (Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola, Szabadka), Sári Iván (Nikola Tesla Általános Iskola, Ady Endre Kihelyezett Tagozata, Torda), Szabó Vivien (Petőfi Sándor Általános Iskola, Óbecse), Sebők Csáki Szintia (EmArt Képzőművészeti Műhely, Szabadka), Szarka Hanna (Petőfi Sándor Általános Iskola, Zenta) 

Ígéretes tehetségek kategória:  

Nagygyörgy Zsóka (InGenium Alapítvány, Zenta), Kőműves Emese (Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium, Zenta), Végső Barbara (Dositej Obradović Gimnázium és Közgazdasági Iskola, Topolya), Nyers Bakó Ramóna (Szabadkai Zeneiskola, Szabadka), Pálfi Jázmin (Svetozar Marković Gimnázium, Szabadka), Bencsik Masa Balázs (Politechnikai Iskola, Szabadka), Orosz András (Lukijan Mušicki Középiskola, Temerin), Pálfi Péter (Szabadkai Zeneiskola, Szabadka), Süge Réka (Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium, Zenta), Báló Andor (Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium, Zenta)

Kiváló tehetségek kategória: 

Kocsis Krisztina (Szabadkai Műszaki Szakfőiskola, Szabadka), Polyák Gabriella (Újvidéki Egyetem, Műszaki Tudományok Kara, Újvidék), Kiss Tamás (Újvidéki Egyetem, Művészeti Akadémia, Újvidék)

A Tehetségnagykövet címet ezúttal dr. Rekeczky Csaba villamosmérnöknek és dr. habil. Takács Márta, a matematikai tudományok doktora érdemelte ki.

 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..