home 2024. május 04., Mónika napja
Online előfizetés
XI. Tiszavirág Fesztivál
2023.06.08.
LXXVIII. évf. 23. szám
XI. Tiszavirág Fesztivál

Zenta Község Idegenforgalmi Szervezete tizenegyedik alkalommal szervezi meg a Tiszavirág Fesztivált a zentai Tisza-parton 2023. június 16-a és 17-e között. A rendezvény célja ráirányítani a figyelmet a Tisza folyóra, élővilágára, különös tekintettel a világon egyedülálló természeti jelenségre, a tiszavirágzásra.

Az eseményt 2013-ban Zenta Község Idegenforgalmi Szervezete hívta életre azzal a céllal, hogy gazdagítsa a város nyári programkínálatát, kihasználva a Tisza-part adta egyedi helyszín lehetőségeit. Nevét a világon ritkaságnak számító kérészfaj lenyűgöző násztáncáról kapta, hiszen ilyenkor a Tisza „virágba” borul.

— A rendezvény a kezdetektől a családias hangulat megteremtésére törekedett, felhőtlen szórakozást biztosítva kicsiknek és nagyoknak. A Zentai Baba-Mama Klub most is várja az érdeklődőket népszerű gyermekprogramjára, mely A legszelídebb motoros felvonulás nevet viseli. Ezt követi a Színezzük ki a sétányt akció az alsó rakparton és a Csíkos-Pöttyös zenekar interaktív fellépése. Remek muzsikusok mutatkoztak be az elmúlt tíz évben, változatos zenei élményt nyújtva. Az évek során sikerült belevésnünk a naptárba egy olyan fesztivált, amelyre évről évre egyre többen kíváncsiak, és egyre több fellépővel szórakoztathatjuk a város és a környék lakosságát. Az idén tizenhárom zenekar mutatkozik be, a kisszínpadon is erősítettünk, ahol már nem csak akusztikus koncertek lesznek. Ezúttal egy szlovén zenekar is ellátogat hozzánk, és így még nemzetközibbé és műfajilag is változatosabbá válik a kínálatunk — mondta a sajtótájékoztatón Laskovity Kornél, Zenta Község Idegenforgalmi Szervezetének igazgatója, aki hozzátette, a bortér és a kézművesvásár mellett a Gasztrokert étellel és itallal várja a látogatókat.

A fesztivált Zenta község Önkormányzata, a zentai Silostech Kft., a felsőhegyi Agco Kft., a zentai Motoshop, Gross-ABC, Extraform Kft., YOU GO és a Varose Kft. támogatja.

Útlezárás

A szervezők értesítik Zenta lakosságát, hogy a Tiszavirág Fesztivál ideje alatt, 2023. június 14-én 7 órától június 19-én 14 óráig a Hajós utcában, a Stevan Sremac utca és a Tiszavirág sétány egy részén (a Jovan Đorđević utcától a Dositej Obradović utcáig) a közúti forgalom le lesz zárva.

 

A XI. Tiszavirág Fesztivál programja

 

2023. 06. 16., péntek

17.00   Bortér és kézműves-kiállítás


Borutca (kisszínpad):

18.30 Zenta Város Fúvószenekara — koncert

20.00 Mr Smood and the Harp — koncert

22.00 Jazz & Roll — koncert

 

Nagyszínpad:

21.00 Mirko Popov & Mila — koncert

22.30 A Láma Dalai — koncert

 

2023. 06. 17., szombat

16.00 Bortér és kézműves-kiállítás

17.00 A legszelídebb motoros felvonulás – gyermekprogram а Zentai Baba-Mama Klub szervezésében

22.00 A tűz útja a vízen — fáklyás hajós felvonulás és tűzijáték

 

Borutca (kisszínpad):

16.30 A Stevan Mokranjac Zeneiskola növendékeinek bemutatkozása

18.00 Folkbeat Duo — koncert

20.00 Latin Combo Cubano — kubai dallamok a borutcában

22.30 Šandorov duo — akusztikus koncert

 

Nagyszínpad:

19.00 Brass On The Road — koncert

21:00 Manouche — koncert

23:00 Ed Philips & Memphis Patrol — koncert

 

Alsó-rakpart:

08.00   Retro horgászverseny — јelentkezés a helyszínen

       Szervező: Sporthorgász-egyesület, Zenta

17.30   Színezzük ki a sétányt — krétarajz

      Művészeti vezető: Balla Ákos

17.30 A CSÍKOS-PÖTTYÖS zenekar interaktív koncertje

20.00 Táncház


A szervező fenntartja a műsorváltozás jogát!

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..