home 2024. május 02., Zsigmond napja
Online előfizetés
X. Jótékonysági Levendulanapok Szabadkán
(Tha)
2023.07.01.
LXXVIII. évf. 26. szám
X. Jótékonysági Levendulanapok Szabadkán

Szabadkán a Vasutastelepülés területén lévő üzletközpontban tizedik alkalommal szervezte meg a Jótékonysági Levendulanapokat a VMSZ Női Fórumának helyi tagozata.  A rendezvényen összegyűlt bevételt az idén is a nehéz anyagi körülmények között élő gyermekeknek szánják, tanszerek és karácsonyi csomagok vásárlására.

Az eseményt ezúttal is a szabadkai Crystal Dance Stúdió mazsorettjeinek a fellépése nyitotta meg, akiknek Rózsa Ramóna a Lavandemagie civil szervezet elnöke megköszönte, hogy műsorukkal minden évben jelen vannak.

Rózsa Ramóna köszöntötte a jelenlévőket és elmondta, a jubiláris levendula napok is a virágról, a közösségépítésről és a jótékonyságról szólnak. A látogatók a standokon számos dolgot vásárolhatnak, levendula csokrokat, levendulából készült termékeket, palántákat, valamint a kézművesek alkotásait.

Az eseményt Bognár Pásztor Hajnalka, a szabadkai városi tanács mezőgazdasági ügyekkel megbízott tagja, agronómus nyitotta meg, aki hangsúlyozta, mestermunkáját a levendula szaporításának témakörében írta. Beszélt arról, hogy a levendula ugyan mediterrán növény, de mivel jól bírja a mi éghajlatunkat és az itteni feltételeket, a termesztése elterjedőben van Vajdaságban is, valamint röviden kitért a növény sokrétű felhasználási lehetőségére. 

Mészáros Klaudió, a Vasutas HK tanácsának az elnöke jó szórakozást, kellemes időtöltést kívánt mindenkinek, és megköszönte a VMSZ Női Fórumának, hogy egy évtizede gondot visel erre a rendezvényre.

Az érdeklődők július elsején, szombaton 18 óráig, július másodikán, vasárnap pedig 8–12 óra között látogathatják a X. Jótékonysági Levendulanapokat.

Az esemény támogatói között van a Vajdasági Magyar Szövetség, Szabadka Város Önkormányzata, a Magyar Nemzeti Tanács, a szabadkai közvállalatok, a szabadkai Gerbaflor és a Lavademagie Egyesület.   

Fényképezte: László Edit

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..