home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Vučić nem gondolja, hogy Szerbiának is be kell vezetnie a rendkívüli helyzetet
2022.05.25.
LXXVII. évf. 21. szám
Vučić nem gondolja, hogy Szerbiának is be kell vezetnie a rendkívüli helyzetet

A villanyáram árának emelkednie kell, de semmiképpen sem 20 százalékot. A drágulás majd akkor következik be, amikor úgy tudjuk bevezetni, hogy minden másnak az ára ne szökjön az egekbe – kommentálta Aleksandar Vučić a Pink TV-ben a Szerbiai Villanygazdaság kijelentését, hogy az áram árának 20-40 százalékkal kell magasabbnak lennie.  Hozzátette, nem is tudta, hogy a Szerbiai Villanygazdaság politikával kezdett foglalkozni, miközben inkább a saját felelősségével kellene törődnie.

Arról is beszélt, hogy mindenből van elegendő, cukorból is, de léteznek olyan nagykereskedők, akik nyomást gyakorolnak az államra, hogy emelje az árakat. Kiemelte, nem fogja korlátozni azt a cukormennyiséget, amit a polgárok megvásárolhatnak.

Fotó: TANJUG/ JADRANKA ILIĆ

Aleksandar Vučić szerb elnök kijelentette, nem gondolja, hogy Magyarországhoz hasonlóan Szerbiának is rendkívüli helyzetet kellene bevezetnie. Rámutatott, hogy Magyarország az energiahordozók és az élelmiszer miatt hirdette meg a háborús veszélyhelyzetet és azt is hangsúlyozta, hogy Magyarország az Európai Unió tagja és egyben Szerbia barátja is, valamint komoly államvezetéssel rendelkezik.

Minden felelősen gondolkozó ember aggódik a jelenlegi helyzet miatt – mondta, de azt sem hallgatta el, hogy komoly ellenőrzést vezet be, különösen a búzára és az étolajra, mert ezzel a két élelmiszerrel lesz a legnagyobb gond, de nem csak Szerbiában, hanem az egész világon.

Forrás: Pink TV    

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..