home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Vučić: május végén, június első felében újabb 100 euró a fiataloknak
Tancsik Richárd
2022.02.08.
LXXVII. évf. 5. szám
Vučić: május végén, június első felében újabb 100 euró a fiataloknak

A Happy TV műsorában Aleksandar Vučić köztársasági elnök elmondta, a szerb állam az idősek mellett a fiatalokkal is törődik. Bejelentette, megegyezés született, hogy a tizenhat és harminc év közötti fiatalok további 100 eurós támogatásban részesülnek, melynek a kifizetése május végén vagy június első felében várható. A köztársasági elnök azt is kiemelte, a nyugdíjasok 20 000 dinár értékű pénzügyi támogatásának kifizetése csütörtökön kezdődik meg.

Nem érdekelnek a kritikák, Kína megállíthatatlanul fejlődik” — hangzott el az interjúban. A köztársasági elnök arra utalt, hogy nem érdeklik azok a kritikák, amelyek amiatt érték, mert Kínában járt. Hangsúlyozta, hogy Vlagyimir Putyinon és rajta kívül több más ország képviselője is jelen volt a téli olimpia megnyitóján, köztük Lengyelország köztársasági elnöke, Albert monacói herceg és Mohammed sejk az Egyesült Arab Emírségekből.

Aleksandar Vučić szerint a Gabriel Escobarral, az Amerikai Egyesült Államok nyugat-balkáni különmegbízottjával és Miroslav Lajčakkal, a Belgrád és Pristina közötti párbeszédért felelős uniós különmegbízottal folytatott tárgyalások nehezek, komolyak és építő jellegűek, de a részletekről egyelőre nem beszélhet. Megismételte, kész tárgyalóasztalhoz ülni Albin Kurtival, erre azonban jelenleg nem lát esélyt.


Forrás: Tanjug

Az interjú során Vučić hangsúlyozta, jelenleg 92 befektetővel folytatnak megbeszéléseket, akik Szerbiában szeretnének vállalkozni. A befektetések összértéke 7,3 milliárd euró, és mindez több mint 35 000 új munkahelyet is teremt.

„Rövid időn belül megnyitjuk a Szerbiai Klinikai Központot, illetve húsz napon belül a Dedinje 2-t” jelentette be a beszélgetés során Aleksandar Vučić. 

A már felsoroltak mellett a szerb köztársasági elnök több aktuális témát is érintett, foglalkozott Novak Đoković szerb teniszező esetével, kiemelve, hogy ő a győztes Szerbia szimbóluma.

Emellett az interjúban büszkén jelentette be, hogy egy éve és három hónapja nem történt alvilági leszámolás Szerbiában. A választásokkal és az ellenzék támadásaival is foglalkozott, illetve a Montenegróban zajló politikai válságról is említést tett. 

A műsorban a magánéleti témák is előkerültek, az apropót Vučić első feleségének halála adta.

(Forrás: Tanjug)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..