home 2024. április 18., Andrea napja
Online előfizetés
Vladimir Galić látta vendégül Pásztor Istvánt a mezőgazdasági vásáron
2023.05.24.
LXXVIII. évf. 21. szám
Vladimir Galić látta vendégül Pásztor Istvánt a mezőgazdasági vásáron

Újvidéken a 90. Nemzetközi Mezőgazdasági Vásár keretében, a Tartományi Mezőgazdasági, Vízügyi és Erdészeti Titkárság standjánál Vladimir Galić, a tartományi kormány alelnöke, mezőgazdasági titkár látta vendégül Pásztor Istvánt, a Tartományi Képviselőház elnökét és Slobodan Cvetkovićot, az Újvidéki Vásár vezérigazgatóját.

A Pásztor Istvánnal tartott rövid, de tartalmas megbeszélésen Vladimir Galić hangsúlyozta, a tartományi mezőgazdasági titkárság minden tekintetben a vajdasági gazdálkodók rendelkezésére áll – olvasható a médiának eljuttatott közleményben.  

–A Tartományi Titkárság idei költségvetése több mint 10,2 milliárd dinárt tesz ki, ami rekordnak számít a mezőgazdasági források tekintetében. Jelenleg a gazdálkodóink számára a legaktuálisabb pályázat a mezőgazdasági gépek beszerzésére irányul. 241,5 millió dinárt különítettek el erre a célra, és az eszközök egy részét valószínűleg éppen a mezőgazdasági vásáron használják fel, ahol a gazdálkodók kedvezményesen vásárolhatnak gépeket – mutatott rá Vladimir Galić, egyben emlékeztetve arra is, hogy a pályázati határidő június 16-a. 2023-ban az éves program szerint összesen 32 pályázatot tervezett a titkárság, de mint elhangzott, ez a szám valószínűleg nagyobb lesz.  

A tartományi mezőgazdasági titkár tájékoztatta Pásztor Istvánt a Mezőgazdasági Vásáron belül zajló tevékenységekről is, kiemelve az olasz kollégákkal való hasznos szakmai találkozókat. Lehetőségük volt megismerkedni jelenlegi helyzetünkkel, és átadni számunkra legjelentősebb tapasztalataikat a mezőgazdasági innovációk területén – emelte ki Vladimir Galić.

Pásztor István, a Tartományi Képviselőház elnöke megdicsérte a vásár kiváló szervezettségét, valamint hangsúlyozta a Tartományi Mezőgazdasági Titkárság tevékenységének és intézkedéseinek fontosságát.

Pásztor István a többi között a Vajdasági Gazdasági Kamara standjánál is megállt, valamint a Prosperitati Alapítvány segítségével bemutatkozó termelőket és a magyarországi kiállítókat is meglátogatta.

Fotók: Tartományi Képviselőház

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..