home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Vitamincsomag
Talpai Lóránt
2021.04.15.
LXXVI. évf. 15. szám
Vitamincsomag

700 000 csomagot osztanak szét a napokban — Védőoltás előzetes bejelentkezés nélkül — Tüntettek az interneten dolgozók

700 000 csomagot osztanak szét a napokban

Hamarosan elhelyezik az újvidéki COVID-kórház alapkövét — jelentette be Aleksandar Vučić államfő. A tervek szerint a hatszáz fekvőhelyes létesítményt négy hónap alatt építik fel. Az új kórház mellett Vučić arról is szót ejtett, hogy elkezdték kiosztani az első 700 000 vitamincsomagot. A nyugdíjasok mellett az egészségügyi dolgozók, valamint a várandós nők és a kismamák számíthatnak rá. A nyugdíjasoknak a posta kézbesíti a csomagot. „A zacskó cinket, D3- és C-vitamint tartalmaz, ez egy kis figyelmesség és köszönetnyilvánítás a nyugdíjasok számára, akik sokat tettek az országukért. Megdolgoztak ezért, sok mindent felépítettek és sok mindent létrehoztak az országban, amit mi örököltünk” — tette hozzá a szerb elnök.

Zlatibor Lončar egészségügyi miniszter az ajándékcsomag kapcsán elmondta, hogy a beszerzést úgy bonyolították le, hogy a nyugdíjasok mielőbb megkaphassák a vitaminokat, ennek érdekében a minisztérium kilenc gyártóval lépett kapcsolatba, mégpedig a Slaviamed, a Farma Nova, a Proton System, az Esensa, a GMZ Ervamatim, a Galenika, a V&B, a Par Pak és a Goodwill Pharma cégekkel. (Szerbiai RTV)

Védőoltás előzetes bejelentkezés nélkül

Szerbiában minden városban és községben előzetes bejelentkezés nélkül is fel lehet venni a koronavírus elleni védőoltást. A polgárok a Sinopharm és az AstraZeneca vakcinák közül választhatnak. Mihajlo Jovanović, az eUprava iroda igazgatója a vakcinafelvétel kapcsán arról beszélt, hogy az oltást minden helyi önkormányzatban megszervezik az egészségházakban, de a belgrádi vásárcsarnokhoz hasonló nagyobb oltóhelyeken továbbra is időpontra jönnek a polgárok, hogy ne alakuljanak ki nagyobb tömegek. Jovanović azt is elmondta, hogy értékelése szerint mintegy 810 000 polgárnál alakult ki az immunitás, esetükben már elmúlt a második adag védőoltás felvétele utáni három hét. Szerbiában eddig mintegy 39 000 külföldi polgárt is beoltottak, a legtöbbjük Észak-Macedóniából, Bosznia-Hercegovinából és Montenegróból érkezett. (Tanjug)

 

Tüntettek az interneten dolgozók

Az online szabadúszókat tömörítő szervezet képviselői a múlt héten sátrakat állítottak fel a köztársasági parlament épülete előtt. Három napot töltöttek a helyszínen, mivel elégedetlenek a bevételeiket érintő törvénymódosítási javaslattal. A demonstrációval arra szerették volna ráirányítani az illetékesek figyelmét, hogy az új javaslat hátrányosan érinti őket, ezért vonják vissza, és ismét üljenek le velük tárgyalóasztalhoz. Továbbá azt hangoztatták, hogy a mostani tervezet csak az interneten bevételt megvalósító réteg kisebb csoportjának az érdekeit veszi figyelembe. A nagyobb forgalmat megvalósítókra kirótt adó továbbra is a bevételeik felét teszi ki. Arra emlékeztetnek, hogy Szerbiában 100 000 polgár dolgozik az interneten, aki nem szeretne külföldre költözni, és elfogadhatatlannak tartja, hogy adósrabságba kerüljön. (Szerbiai RTV, Tanjug)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..