home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Visszatérnek a Virtuózok a Dunára
MTVA
2022.03.30.
LXXVII. évf. 13. szám
Visszatérnek a Virtuózok a Dunára

Hamarosan kezdetét veszi a klasszikus zenei tehetségkutató új évada, a Virtuózok V4+ Szlovénia. A ráhangolódás jegyében idézi fel a Duna a show elmúlt két évének legemlékezetesebb pillanatait. A különkiadást április 1-jén 20:45-től láthatják.

A Virtuózok 2014 óta különleges műsoreleme a közmédia kínálatának. Mindig is közszolgálati feladat volt a klasszikus zene megismertetése, hiszen a kultúra az egyik legfontosabb közvetítő nyelv, és értékteremtő eszköz. Hazánk legnagyobb komolyzenei tehetségkutatójával a fiatalok egyedülálló lehetőségeket kapnak szakmai fejlődésükhöz. A jövő zenéjének támogatása, a komplex tehetséggondozás a Virtuózok mozgalom egyik legfontosabb célja.


Braun Áron (fotó: Kaszner Nikolett)

Magyarország komolyzenei tehetségkutatója az elmúlt két évben már nemzetközi színtéren valósult meg, a visegrádi négyek és egy vendégország szereplésével. A Virtuózok V4+-ban eddig hat országból 40 ifjú zenész mutatkozhatott már be a világsztár zsűri előtt. Szerbia, majd Horvátország után 2022-ben Szlovénia csatlakozik az egyedülálló klasszikus zenei tehetségkutatóhoz, amely ötvözi a komolyzenét és a showműsorok világát. Idén újabb kalandokkal folytatódik a műsor.  


Oláh Vilmos (fotó: Kaszner Nikolett)

A Virtuózok V4+ Szlovénia izgalmaira hangolóda április 1-jén különkiadást láthatnak a Duna nézői. Ízelítőt kaphatnak a közös közép- és kelet-európai kultúrából ifjú művészek tolmácsolásában. Részesei lehetnek örömkönnyeknek, feszültségnek, drámai pillanatoknak Magyarország, Csehország, Szlovákia, Lengyelország, Szerbia és Horvátország komolyzenei tehetségeinek produkciói során. Találkozhatnak a fellépőket Magyarország képviseletében értékelő világhírű koloratúrszoprán operaénekessel, Miklósa Erikával és az egyedülálló verseny szuperzsűrijével, Plácido Domingóval is, valamint újra átélhetik, a világhírű csellóművész, HAUSER előadását.

A határon átívelő show elmúlt két évada mellett a műsor feleleveníti a tehetséggondozás részeként megvalósult koncerteket is, és kulisszatitkokra is fény derül. A Szlovénia részvételével zajló Virtuózok V4+ műsorban két új magyar zsűritaggal ismerkedhetnek majd meg, ezen kívül a nézők bepillantást nyerhetnek a magyar előválogatóba is. Visszatérnek régi versenyzők és bemutatkoznak új reménységek, akik közül hazánkat ismét négy tehetség képviselheti a nemzetközi mezőnyben.

Válogatás a Virtuózok V4+ évadaiból – április 1-jén 20:45-től a Dunán!


Bősze Ádám (fotó: Kaszner Nikolett)


(fotó: Kaszner Nikolett)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..