home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Világsztárok a Virtuózok zsűrijében
Csermák Zoltán
2017.03.14.
LXXII. évf. 10. szám
Világsztárok a Virtuózok zsűrijében

Április hetedikétől újra indul a Virtuózok komolyzenei tehetségkutató műsor a Duna csatornán.

Péntek esténként Miklósa Erika Kossuth és Liszt Ferenc díjas operaénekesnő, Batta András Erkel Ferenc díjas zenetörténész és Kesselyák Gergely Liszt Ferenc díjas karmester mellett két új zsűritaggal is találkozhatnak majd a műsor nézői. A Liszt Ferenc díjas világhírű csellóművész Várdai István és a szintén világhírű Balázs János Liszt Ferenc díjas zongoraművész előtt bizonyíthatnak majd a versenyzők, ismét három korcsoportban.

A Virtuózok új évada április 7-én kezdődik a felvezető műsorral. Utána április 14-től minden korcsoportban válogatóműsort rendeznek, amelyekből korcsoportonként kilenc-kilenc versenyző jut a középdöntőbe. A tinik, kicsik, majd a nagyok középdöntőiből három-három versenyző jut a május 21-i döntőbe, ahol a korcsoportok győzteseit hirdetik ki, a június 2-i fináléban pedig az abszolút nyertes születik meg. 

Az idei széria műsorvezetői Bősze Ádám és Koltay Anna lesznek.

Az MTVA sikeres komolyzenei műsorának célja, hogy minél szélesebb körben ismertesse és szerettesse meg a klasszikus zenét és fiatal komolyzenei tehetségeket fedezzen fel.


Nyitókép: MTVA/Kaszner Nikolett

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..