home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Világos Adriana ezüstérmes
Tóth Tibor
2022.08.20.
LXXVII. évf. 33. szám
Világos Adriana ezüstérmes

A kishegyesi Világos Adriana ezüstérmet nyert gerelyhajításban a müncheni atlétikai Európa-bajnokságon. A kétszeres junior világbajnok a döntő hatodik sorozatában 62,01 méterre hajította a gerelyt, és ezzel pályafutása eddigi legnagyobb sikerét érte el.

Az első sorozatot a 12., a másodikat a 8., a harmadikat és a negyediket 4. helyen zárta a Zentai Atlétikai Klub kiválósága, az ötödikben pedig 60,32 méteres dobással feljött a harmadik helyre. Az utolsó sorozatban a kétszeres olimpiai, kétszeres világ-és egyszeres Európa-bajnok cseh Barbora Špotáková 60,68 méteres dobásával megelőzte és ezzel letaszította a dobogóról Adrianát, akinek azonban erre is volt válasza és hatodik kísérletre 62,01 métert ért el, mellyel feljött a második helyre. A győzelmet a görög Elina Tzengko szerezte meg 65,81 méterrel, a bronz pedig Špotákováé lett 60,68 méterrel. A debreceni Szilágyi Réka 60,57 méterrel a negyedik helyen zárta a döntőt.

Fotó: ATLEX-Serbian Athletics Facebook oldala

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..