home 2024. április 18., Andrea napja
Online előfizetés
Világbajnokunk van!
(T. T.)
2013.10.09.
LXVIII. évf. 41. szám
Világbajnokunk van!

E heti sportösszefoglalónkban visszatekintünk a nemrégiben befejeződött férfi röplabda Európa-bajnokságra, a kedden és szerdán lejátszott labdarúgó Bajnokok Ligája második fordulójára és a hétvégén befejeződött pekingi tenisztornákra. Az összefoglalót azonban a szívünknek legkedvesebbel, Halasi Éva világbajnoki címével kezdjük.

Halasi Éva világbajnok

A zentai Halasi Éva világbajnoki aranyérmes lett a Brazíliában megrendezett kick-box világbajnokság K1 65 kilogrammos súlycsoportjában, miután a döntőben 3 : 0 arányban legyőzte a brazil Juliana Werner Aguiart. Halasi korábban a negyeddöntőben az orosz Alekszandra Koroleva fölött diadalmaskodott 3 : 0 arányban, majd az elődöntőben ugyanilyen arányban lett jobb az olasz Silvia Bortotnál. A szerbiai versenyzők öt aranyat nyertek a vb-n.

Szerbia bronzérmes

A címvédő szerbiai válogatottnak ezúttal meg kellett elégednie a bronzéremmel a dán—lengyel közös rendezésű férfi röplabda Európa-bajnokságon. Igor Kolaković választottjai nem a legjobban vették a rajtot, és vereséget szenvedtek attól a szlovén válogatottól, amely még a csoportból sem jutott tovább. A hollandok elleni mérkőzésen 0 : 2-ről 3 : 2-re fordították meg az állást, a sírból hozták vissza a meccset, majd a finnek elleni győzelemmel a csoportban másodikként kerültek be a nyolcaddöntőbe. A házigazda dán válogatott nem volt akadály az egyre jobban játszó kékeknek, mint ahogy az utóbbi időben egyre veszélyesebb belga válogatott sem. Az oroszokkal játszott elődöntőben hullámzó teljesítményt nyújtottak a kékek, vigaszul szolgálhat azonban, hogy a későbbi Európa-bajnok győzte le őket. A bolgárokkal játszott bronzmeccs zökkenőmentesnek tűnik az eredmény tükrében (3 : 0), viszont korántsem volt az, hiszen két játszmát is csak különbségre nyert meg a szerb válogatott, s ezzel — a valamikori jugoszláv válogatottat is beleértve — hetedik alkalommal állhatott fel a dobogó harmadik fokára. A döntőben Oroszország 3 : 1 arányban győzte le az olaszokat, és ezen a néven először ülhetett föl Európa trónjára.

Nem világelső, de veri az elsőt

Igaz, hogy Novak Đoković hétfőtől már nem világelső, a pekingi torna döntőjében azonban bebizonyította, hogy ha így folytatja, akkor hamarosan visszakerülhet az őt megillető helyre. A keménypályás tenisztorna férfi versenyében ugyanis 6 : 3, 6 : 4 arányban győzte le a spanyol Rafael Nadalt, és megvédte pekingi bajnoki címét. A női torna döntőjében Jelena Janković 6 : 2, 6 : 2 arányban kikapott a tornát veretlenül megnyerő, pályafutása 56. tornagyőzelmét arató, amerikai Serena Williamstől.

Heten pontveszteség nélkül

A labdarúgó BL második fordulója után a Real Madrid, PSG, Bayern München, Schalke 04, Arsenal, Atletico Madrid és a Barcelona még nem veszített pontot. A forduló rangadóján a müncheniek
3 : 1 arányban nyertek a Manchester City otthonában, s ezzel jelezték, hogy a tavaly megszerzett salátástálat nem adják ki egykönnyen a kezükből. Persze, messze van még a küzdelem vége, a bajorok rendkívül érett játékában azonban nem érezhető a hibázásnak még a lehetősége sem. Az F jelű, úgynevezett halálcsoportban az első áldozat, úgy látszik, a Marseille csapata lesz, mivel az 1992. BEK-győztes előbb az Arsenaltól, majd a dortmundi Borussiától is vereséget szenvedett. A forduló a várt eredményeket hozta, kivétel talán a Manchester United donyecki pontvesztése, valamint a Juventus hazai döntetlenje a Galatasaray elleni mérkőzésen.

Meggyulladt a láng

Meggyújtották a 2014. szocsi téli olimpia lángját szeptember 29-én a görögországi Olümpiában: a fáklya előbb Athénba, majd vasárnap Moszkvába érkezett. Vlagyimir Putyin államfő fogadta a fáklyát, majd átadta a Lina Fjodorova, Makszim Miroskin alkotta műkorcsolyázó párosnak az orosz főváros központi terén. Az olimpiai játékok történetében ez a leghosszabb idő, mely alatt a láng a célállomásra érkezik. Százharminc várost érintve hatvanötezer kilométert utazik Oroszország területén: lemerülnek vele a Bajkál-tóba, felviszik a kontinens legmagasabb csúcsára, az Elbruszra, a Nemzetközi Űrállomás orosz legénysége űrsétát tesz vele, 2014. február 7-én pedig megérkezik Szocsiba, a téli olimpiai játékok megnyitójára.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..