home 2024. május 02., Zsigmond napja
Online előfizetés
Vidáman búcsúztak az óévtől
(K. O.)
2010.01.06.
LXV. évf. 1. szám
Vidáman búcsúztak az óévtől

Ha elmúlik karácsony... mindannyian a színpadonSzombaton, december 26-án tartotta meg hagyományos évzáró műsorát a Feketics Művelődési Egyesület. A szakcsoportok igyekeztek a karácsonyi ünnep meghittségéhez és a közelgő új esztendő remélt örömeihez igazítani hangulatos produkcióikat, ugyana...

Ha elmúlik karácsony... mindannyian a színpadon

Szombaton, december 26-án tartotta meg hagyományos évzáró műsorát a Feketics Művelődési Egyesület. A szakcsoportok igyekeztek a karácsonyi ünnep meghittségéhez és a közelgő új esztendő remélt örömeihez igazítani hangulatos produkcióikat, ugyanakkor keresztmetszetét is adni az elmúlt évad gazdag eseményeinek, tehát a régebbi műsorszámokból is adódott egy-egy ,,rájátszás''. A rendezvény ingyenes volt, ám az önkéntes adományokból összegyűlt pénzt a szervezők Ficze Árpád, a Mazsola gyermekszínjátszó csoport tagjának gyógykezelésére szánták.
A közönséget Pál Károly, az egyesület elnöke köszöntötte, aki beszédében azt hangsúlyozta: mindegy, hogy milyen céllal készült a műsor, illetve mi okból jöttünk össze, a fontos, hogy ismételten együtt vagyunk, mint ahogyan az egy jól működő közösségre jellemző. Márpedig, hogy a bácsfeketehegyi közösség összetartó és jövőbe látó, mi sem bizonyítja jobban, mint a legutóbbi közös akció is, mely során a magyar választói névjegyzékre a magyar lakosság mintegy 80 százaléka feliratkozott.
A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Csóré Róbert, Kishegyes község polgármestere, Juhász Bálint, a VMSZ alelnöke és Bojtos Béla, a bácsfeketehegyi helyi közösség tanácsának elnöke.
A műsorban a Podolszki József Versmondó Kör tagjai közül fellépett Kormos Irén, Bede Noémi és Anett, Nyírádi Sándor, Kasza Zsanett, Farkas Hajnalka, Lódi Csilla, Hajvert Ákos, Szarka Ákos és Simonyi Lili.
A szakcsoportok közül bemutatkozott az Aprócska gyermek-tánccsoport Pál Eszter vezetésével, valamint a Mazsola gyermekszínjátszói, akik Lódi Andrea rendezésében ,,helyzetjelentést'' adtak az ünnepi előkészületekből. A Soma műkedvelői Szukola Béla A leggyengébb láncszem című humoreszkjét játszották el. A Kónya néptánccsoport ezúttal ,,fordított szereposztás''-ban járta el a rábaközi és a somogyi koreográfiát: a fiúk lányoknak, a lányok fiúknak öltözve nagy tapsot érdemeltek ki a közönségtől.
Krstić Júlia zenetanárnő növendékei, Török Noémi és Fehér Martina egy-egy komolyzenei számmal gazdagították a repertoárt.
Egy boldogabb, örömtelibb és válságmentesebb új esztendő reményében a nézőktől a műsorvezető, Csanak Andrea köszönt el.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..