home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Vidám húsvéti csibe és társai
Barát Kinga
2021.03.28.
LXXVI. évf. 12. szám
Vidám húsvéti csibe és társai

Közeleg a húsvét. Számomra ez azt is jelzi, hogy végre magunk mögött hagytuk a hideg, szürke, kopár telet. Rügyeznek a fák, a hóvirágok után pedig már a nárciszok és az ibolyák is előbújtak. Lassan színekbe öltözik a környezetünk. Itt az ideje feldíszíteni az otthonunkat is, és a színek kavalkádjával üdvözölni a húsvét mellett a tavaszt is.

A húsvétváró hetek kötelező dekorációs elemei a barka és a színes tojások. Ezek mellett azonban készíthetünk másféle díszeket is. Ilyen például ez a kedves csibe, tyúk és nyuszi. Mindhárman színesek és vidámak, jól mutatnak a piros tojások között vagy egy barkával teli váza mellett. Ha pedig, ahogyan a fotón is mutatjuk, cukorkát vagy csokit teszünk bele, ajándéknak is kiváló. A kislányok adhatják a hozzájuk érkező locsolkodó fiúknak, persze csak a színes tojás mellé, hiszen az elengedhetetlen ezen az ünnepen.

Térjünk rá a húsvéti csibe és társai elkészítésére. Kevés hozzávalóból, gyorsan összeállíthatjuk a kis állatkákat. Szinte mindenkinél található otthon vékonyabb, hajlítható kartonpapír, színes papír, olló, ragasztó, ragasztópisztoly és zsineg. Ezeken kívül másra nem is lesz szükség.


Kellékek

A kartonpapírból kivágunk egy tetszőleges méretű téglalapot, bevonjuk színes papírral (a csibénél sárga, a nyuszinál kék vagy lila, a tyúknál fehér, narancssárga vagy barna papírral dolgozhatunk, illetve mindenki azzal a színnel, amelyikkel szeretne), majd hengert formálunk belőle. A hengerünket a képen látható módon meghajlítjuk és megragasztjuk.


A henger megformálása

A színes papírból kivágjuk a szárnyakat, lábakat, füleket és csőröket is. Ezeknek a rögzítéséhez ragasztópisztolyt használunk. 


A csibe és a nyúl részei

Amikor minden részecske a helyére került, jöhet a cukorka. Miután beletöltöttük a csibe, a tyúk vagy a nyuszi testébe, a ragasztás helyett érdemesebb csak kapcsokkal összetűzni, így könnyebb lesz majd kibontani is.

Kellemes húsvéti készülődést és jókedvű alkotást kívánok mindenkinek!


A csibe eleje és hátulja


Amikor elkészült, cukorkát töltünk bele

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..