home 2023. február 09., Abigél napja
Vidám hangulatú teadélután
Zséli Ágnes
2022.05.24.
LXXVII. évf. 20. szám
Vidám hangulatú teadélután

Szórakozás, mulatság, társalgás, tapasztalatcsere — ez jellemezte a jó hangulatú teadélutánt, melyet a tizenkilenc éve sikeresen működő törökbecsei Bokréta kézimunkacsoport szervezett. A helyi Jókai Mór Magyar Művelődési Egyesület égisze alatt tevékenykedő szorgos kezű tagok jó házigazdáként tizenegy egyesületet láttak vendégül.

A résztvevők Vajdaság számos településéről érkeztek. A tiszakálmánfalvi Árvácska kézimunkacsoport tagjai már tizenhét éve rendszeresen járnak a törökbecsei teadélutánokra, sőt, töretlen együttműködésüket a barátság mellett a tapasztalatcsere, a hagyományos tűmunkák fortélyainak továbbadása is erőteljesen jellemzi.

Mátyás Ágnes, a tiszakálmánfalvi Árvácska kézimunkacsoport vezetője kiemelte, a két szakcsoport közötti kapcsolat igazán szoros és gyümölcsöző is.

— A mottó nem más, mint az, hogy: Taníts, tanítalak! Különféle hímzéstechnikákat sajátítottunk el, tanultunk meg egymástól. Hamarosan háromnapos táborba várjuk majd a törökbecsei kézimunkázókat, akik, mint az lenni szokott, most is örömmel fogadták meghívásunkat. 

Egyébként a Bokréta kézimunkacsoport szorgos kezű tagjai hétfőként szerveznek közös foglalkozást, ahol a főszerep a lelkes hagyományápolásé.

— Az egy közösséghez való tartozás lelki gyógyír — vallja a nyugalmazott, törökbecsei Varga Margit, aki egy évtizede csatlakozott a csoporthoz. — Magányosnak éreztem magam, de amióta a csoport tagja lettem, egyetlen hétfőt sem hagyok ki, mert olyankor két-három órára összejövünk, kézimunkázunk, társalgunk, barátkozunk, beszélgetünk, a kapcsolatunk olyan, mint a testvéreké.

Galbács Éva, a mintegy harminctagú Bokréta kézimunkacsoport vezetője elmondta, hogy a teadélutánra a törökbecseieken kívül Óbecséről, Temerinből, Újvidékről, Szenttamásról, Moholról, Verbászról, Muzslyáról, Tiszakálmánfalváról és Gunarasról is érkeztek vendégek. Ilyen összejövetelt évente két alkalommal szerveznek, a legközelebbi októberben lesz.

A mulatságon a mintegy százötven jelenlévőnek a helyi Farkas Rudolf nyújtotta a talpalávalót.

Fényképezte: Zséli Ágnes

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Bánáti Újság rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!
E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..