home 2024. április 23., Béla napja
Online előfizetés
Vidám családi nap Kispiacon
Fehér Márta
2021.08.24.
LXXVI. évf. 33. szám
Vidám családi nap Kispiacon

Családi napot rendeztek vasárnap Kispiacon a homokbányánál. Kakaspörkölt főtt a bográcsokban, művelődési egyesületek léptek fel, a gyerekek örülhettek az ugrálóvárnak, és számos játékos vetélkedőn vehettek részt. A rendezvénynek a homokbánya szép környezete adott otthont, a szervező pedig Kispiac Helyi Közössége volt.

— Harmadik alkalommal rendezünk vidám családi napot Kispiacon — a faluról, a gyermekekről szól a rendezvény — fogalmazott Szarapka Ede, a helyi közösség tanácsának elnöke. — Első alkalommal jótékonysági céllal gyűltünk össze, a bevételt a rászoruló családok támogatására fordítottuk, így akkor rengetegen eljöttek. A sikeren felbuzdulva megpályáztuk a rendezvényt a Nemzeti Együttműködési Alapnál. Az anyaországi Tompa városa mint partner felvállalta Kispiacot, így az esemény összköltségét le tudtuk fedni. Vannak támogatóink is, akik a kellékekről és a kiegészítőkről gondoskodnak. Mindennek köszönhetően fergeteges szórakozást tudunk nyújtani a gyerekeink és a falubeli emberek, valamint a környező településekről idelátogatók számára. A rendezvény fő célja az emberi kapcsolatok ápolása, építése és a közösen, együtt eltöltött idő.

A közös projektum keretében szeptember 4-én Tompán szüreti felvonulást rendeznek, melyen bemutatkoznak majd Kispiac büszkeségei: az ifjúsági, a gyermekekből álló néptánc- és népdalcsoport, illetve az asszonykórus. A két falu együttműködése folytatódik, a tervek szerint egy uniós projektum keretében a Kőrös-patakhoz kapcsolódóan infrastrukturális és kulturális beruházásokat szeretnének megvalósítani.

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..