home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Versünnep — Diákseregszemle
2022.04.11.
LXXVII. évf. 14. szám
Versünnep — Diákseregszemle

A budapesti Versünnep Alapítvány 2022-ben is meghirdette a Diákseregszemlét, amelyre az általános iskolák alsós és felsős diákjai, valamint a középiskolások jelentkezhetnek.

A vajdasági elődöntőt 2022. május 7-én, szombaton, 10 órai kezdettel tartjuk meg Csókán, a Móra Ferenc Magyar Művelődési Egyesület székházában, a Tisza mente utca (Potiska) 18. szám alatt.

Felhívjuk a jelentkezők figyelmét, hogy 2022-ben Nemes Nagy Ágnes (1922—1991) születésének 100., illetve Illyés Gyula (1902–1983 születésének 120. évfordulóját ünnepeljük.

A nevezett mű csak magyar, klasszikus vagy kortárs alkotó verse vagy prózája lehet, ajánlottan, de nem kötelezően a kiemelt évfordulók szerzőitől.

A kiválasztott mű előadási ideje nem haladhatja meg az 5 percet.  

Az elődöntő legjobbjai részvételi jogot nyernek a Diákseregszemle döntőjére, amelyet 2022. június 11-én rendeznek meg Budapesten.

A vajdasági elődöntőre 2022. május 4-éig lehet jelentkezni a moraferencmme70@gmail.com e-mail-címen.   

A jelentkezésben tüntessék fel a versenyző adatait (név, osztály, helység, iskola vagy művelődési egyesület), a felkészítő tanár vagy a kísérő nevét és elérhetőségét (telefon vagy e-mail), a választott mű címét és időtartamát.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..