home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Versekkel emlékeztek Tóth Ferencre Topolyán
Tóth Lívia
2019.10.13.
LXXIV. évf. 41. szám
Versekkel emlékeztek Tóth Ferencre Topolyán

A topolyai Kodály Zoltán Magyar Művelődési Központ Aurora Beszédművészeti Műhelyének szervezésében tartották meg a vajdasági szintű Tóth Ferenc Vers– és Prózamondó Szemlét.

„Az emberben nem csak ma, a tegnap is benne rejtezik.” (Tóth Ferenc)

A versenyen a magyar anyanyelvű általános iskolás és középiskolás tanulók mellett részt vettek azok a diákok is, akik a magyar nyelvet környezetnyelvként vagy anyanyelvápoló órán tanulják. Minden jelentkező két szabadon választott verssel vagy prózával nevezhetett be, amelyek közül az egyiket a vajdasági magyar, a másikat pedig az egyetemes magyar irodalomból választhatták.


A szerző felvételei

Az egybegyűlteket Kisimre Szerda Anna, a Kodály Zoltán Magyar Művelődési Központ elnöke köszöntötte, majd a 35 gyermek és fiatal a korosztályának megfelelő csoportokban mutatkozott be a zsűrinek.

A szervezők a Vajdasági Magyar Versmondók Egyesületének Az ének megmarad című műsorával kedveskedtek a jelenlévőknek. A versszínházi produkció apropója, hogy jövőre, a Nemzeti összetartozás évében, a trianoni békediktátum századik évfordulójára emlékezünk. Az összeállításban fellép Fehér Farkas Hajnalka, Hajvert Ákos, Kormos Irén, Szakács Tamás és Török Noémi.

A IX. Tóth Ferenc Vers- és Prózamondó Szemlén a következő eredmény született:

Alsósok (2-4. osztály): 1. Balunovity Anna, 2. Gombár Réka és Martonka Zoé, 3. Vojcsena Patrícia és Milla Lea

5-6. osztály: 1. Alács Varró Emese, 2. Kisimre Zoja, 1. Alács Varró Emese, 3. Tóth Vilmos és Gombár Viktor, különdíj: Bagány Viktor és Benei Rebeka

7-8. osztály: 1. Szabó Rebeka, 2. Tóth Katarina, 3. Jaksa Dominika

Középiskolások: 1. Cucity Iván, különdíj: Bagi Lea

Környezetnyelv és anyanyelvápolás: 1. Dabetić Olivera, 2. Bajac Dunja, 3. Vasović Andjela és Eri Emina


Még több kép!▼

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..