home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Versek és kávé a szabadságharc emlékére
Kartali Róbert
2023.03.14.
LXXVIII. évf. 10. szám
Versek és kávé a szabadságharc emlékére

Daliás nagyapám címmel közös megemlékezést tartott a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar és az Életjel Csáth Géza Művészetbaráti Kör az 1848/49-es forradalom és szabadságharc évfordulójának alkalmából az MTTK dísztermében.

A Csáth-kör előadói Kosztolányi Dezső nagyapja, Kosztolányi Ágoston honvédszázados alakját megelevenítve beszélték el a szabadságharcosok megpróbáltatásait és hosszú bujdosásuk történetét, amelyet Petőfi Sándor és Szendrey Júlia költészete foglal keretbe. Az Életjel tagjain kívül közreműködött Török Emese népdalénekes, a kar hallgatója.

A megemlékezés után a díszterem mögött a rendezvény résztvevői elfogyaszthatták kávéjukat - teájukat a HÖK által megálmodott Pilvax kávéházban.

Fényképezte: Kartali Róbert

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..