Verseci jegyzetek
Martinek Imre
2020.12.21.
LXXV. évf. 51. szám
Verseci jegyzetek

Bár a személyes találkozásoknak korábban sosem volt alternatívája, a verseci kisgyermekek is az online térbe kényszerültek ezen esztendő fináléjában.

Történetesen a helyi Petőfi Sándor Kultúregyesület berkeiben működő hétvégi óvoda növendékeiről van szó, akiket a közelmúltban végül maga a Télapó is meglátogatott. Készséges segítőtársával egyetemben, hiszen az ajándékokkal degeszre tömött puttony cipelése azért egy cseppet sem könnyű vállalkozás.

Szólt a tárogató, zengtek a virtuális térben heteken át szorgalmasan gyakorolt ünnepi dalocskák, a felcsillanó gyermekszemeket látván pedig… Szóval, van még remény! Mi több, a végvári magyarság megmaradására is. Ugyanis, dacára annak, hogy e határ menti kisvárosban édes/ékes anyanyelvünk már évtizedek óta egyetlen oktatási intézményben sincs hivatalos használatban, ezek a gyerkőcök is magyarul köszöntötték a messziről érkező fehér szakállú vándort.

Az esemény jelentőségét növelte továbbá ama tény is, hogy a Virág Dániel magánvállalkozó adományából készített csomagok kiosztása a verseci magyar háznak megannyi viszontagság után végre sikeresen felújított nagytermében valósulhatott meg. Kiegészítve mindezt az MNT-től kapott pakkok kézbesítésével. Azon ajándékcsomagokkal, melyek még ez év szeptember 19-én érkeztek meg Versecre, a sorrendben XXIII. Herczeg Ferenc-emléknapon. A felbecsülhetetlen értékű szellemi küldetést vállaló ifjú anyanyelvápoló, a Bánság délkeleti viharsarkának tizenkilenc hétvégi óvodása számára.

Összeállításunk Krizbai Hajnalka nyugalmazott verseci tanítónő jegyzetei alapján készült, Đaković Mária helyszíni fényképeinek felhasználásával.

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg HÍREK KÉPEKBEN rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!
E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..