home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Verseci jegyzetek
Martinek Imre
2020.12.21.
LXXV. évf. 51. szám
Verseci jegyzetek

Bár a személyes találkozásoknak korábban sosem volt alternatívája, a verseci kisgyermekek is az online térbe kényszerültek ezen esztendő fináléjában.

Történetesen a helyi Petőfi Sándor Kultúregyesület berkeiben működő hétvégi óvoda növendékeiről van szó, akiket a közelmúltban végül maga a Télapó is meglátogatott. Készséges segítőtársával egyetemben, hiszen az ajándékokkal degeszre tömött puttony cipelése azért egy cseppet sem könnyű vállalkozás.

Szólt a tárogató, zengtek a virtuális térben heteken át szorgalmasan gyakorolt ünnepi dalocskák, a felcsillanó gyermekszemeket látván pedig… Szóval, van még remény! Mi több, a végvári magyarság megmaradására is. Ugyanis, dacára annak, hogy e határ menti kisvárosban édes/ékes anyanyelvünk már évtizedek óta egyetlen oktatási intézményben sincs hivatalos használatban, ezek a gyerkőcök is magyarul köszöntötték a messziről érkező fehér szakállú vándort.

Az esemény jelentőségét növelte továbbá ama tény is, hogy a Virág Dániel magánvállalkozó adományából készített csomagok kiosztása a verseci magyar háznak megannyi viszontagság után végre sikeresen felújított nagytermében valósulhatott meg. Kiegészítve mindezt az MNT-től kapott pakkok kézbesítésével. Azon ajándékcsomagokkal, melyek még ez év szeptember 19-én érkeztek meg Versecre, a sorrendben XXIII. Herczeg Ferenc-emléknapon. A felbecsülhetetlen értékű szellemi küldetést vállaló ifjú anyanyelvápoló, a Bánság délkeleti viharsarkának tizenkilenc hétvégi óvodása számára.

Összeállításunk Krizbai Hajnalka nyugalmazott verseci tanítónő jegyzetei alapján készült, Đaković Mária helyszíni fényképeinek felhasználásával.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..