home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Veretlenül a Balkán legjobbjai
(T.T.)
2014.08.26.
LXIX. évf. 35. szám
Veretlenül a Balkán legjobbjai

A házigazda szerb válogatott nyerte meg a Szabadkán rendezett leányifjúsági röplabda-Balkán-bajnokságot. Szerbia legyőzte mind a hat ellenfelét, a tornagyőzelemről az utolsó előtti fordulóban a Törökország ellen játszott mérkőzés döntött, melyet 148 perces csata után a hazaiak nyertek meg 3 : 2-re.

A találkozón szebbnél szebb akciók és pontok váltogatták egymást, ami gyakran talpra állította a — sajnos kis számban jelen lévő — közönséget. A negyedik játszmában a vendégeknek három, az ötödikben két mérkőzéslabdájuk is volt, a hazai mezőnymunka azonban mindannyiszor tudott menteni. Az ötödik szettben 16 : 16 arányú állásnál a törökök elhibázták az adogatást, nem úgy, mint a szerbek, akik Lozo adogatása után Milenković leütésével megnyerték a mérkőzést. A szerb válogatott 2002 óta nyolcadik alkalommal bizonyult a Balkán legjobbjának, a címvédő Törökországnak pedig ezúttal be kellett érnie a második hellyel. Bulgária szerezte meg a bronzérmet, majd a sorban Görögország, Románia, Bosznia-Hercegovina és Macedónia következett.

— Gratulálok játékosaimnak az aranyéremhez, és remélem, hogy ez a siker egészen a hamarosan kezdődő Európa-bajnokságig elkísér bennünket. Ugyanebben az összeállításban utazunk Észtországba, ahol a csoport első két helyének egyikén szeretnénk végezni. Nem lesz könnyű, az elődöntőbe mindenképpen szeretnénk bejutni, utána pedig meglátjuk, mire leszünk képesek — mondta Marijana Boričić, a szerb válogatott szövetségi kapitánya.

A győztesnek járó serleget Maglai Jenő, Szabadka polgármestere adta át Tijana Boškovićnak, a szerb válogatott csapatkapitányának.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..