home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Vereség büntetőből
Tóth Tibor
2021.10.03.
LXXVI. évf. 39. szám
Vereség büntetőből

Topolya: TSC–Čukarički 1:2 (0:1)

TSC Aréna, 2300 néző, vezette: Mitić (Leskovac)

Gólszerzők: Ratkov a 47., illetve Čolović a 38., Kajević (11-esből) a 67. percben.

TSC: Jorgić, Varga (Krsmanović), Stojković, Tomanović, Zec, Banjac, Petrović, Ratković, Petković (Stanojev), Đakovac (Milićević), Ratkov (Vukić).

Čukarički: Petrović, Tošić, Kovačević, Stevanović, Jovanović (Rakonjac), Kajević (Čolić), Mijailović, Čolović (Lukić), Drezgić (Šapić), Savić (Ergelaš), Kovač.

A Szuperliga 12. fordulójának rangadóján a mérkőzés előtt harmadik helyen álló TSC, a negyedik helyezett belgrádi Čukaričkit látta vendégül. A kiváló iramú, sok helyzetet hozó találkozó végén a helyzeteiket hatékonyabban kihasználó vendégek elvitték a teljes zsákmányt a szeptember 3-án átadott, impozáns létesítményből.

Az első lehetőség a TSC előtt adódott, amikor a 10. percben Stojković beívelését Đakovac  fejjel Rajković felé továbbította, aki épphogy lemaradt a labdáról. A 16. percben Banjac lövését bravúrral védte Petrović, ám a játékvezető közben lest jelzett. A 22. percben óriási lehetőséget szalasztott el a Čukarički, miután a topolyai tizenhatosban Savić elé került a labda, aki olyan rosszul lőtt, hogy a labda messze elkerülte a kaput. A 29. percben Petrović bal oldali beadására Tomanović érkezett, de fejese a kapu mellett kötött ki. A 34. percben kishíján megszerezték a vezetést a vendégek: Jorgić rosszul jött ki a kapujából, Čolović elvitte mellette a labdát, távolról kapura lőtt, ám a hálóba tartó labdát az óriási sprintet kiváló Zec az utolsó pillanatban kivágta a gólvonalról.  A 38. percben vezetéshez jutottak a fővárosiak, amikor előbb Kovač lövését blokkolta Rajković, a labda azonban Čolović elé került, akinek lapos lövése a topolyai kapu bal sarkába került. A bírói ráadás perceiben Petković távolról lőtt, de Petrović nyújtózkodva szögletre mentett.

A második félidőt jól kezdték a hazaiak és kiegyenlítették az eredményt, miután a 47. percben Petković bal oldalról Ratkov fejére ívelte a labdát, aki remek fejessel bevette a belgrádi kaput. A 49. percben Banjac lövését védte Petrović. Az 54. percben Ratkov került szembe a belgrádi hálóőrrel, aki lábbal hárított, a kipattanó Zec elé került, kinek lövését Kovačević szögletre mentette. A kihagyott hazai lehetőségek megbosszulták magukat és a 67. percben a Čukarički újra előnyhöz jutott. Kovač tört be a hazai tizenhatosba, több sikeres cselt is bemutatott, majd Rajković szerelni próbált, ám a belgrádi játékos lábát találta el, és a leskovaci sípmester a fehér pontra mutatott. A tizenegyeshez Kajević állt oda, és a montenegrói játékos góljával újra a fővárosiak jutottak előnyhöz. A 71. percben Zec labdája centiméterekkel a kapufa mellett hagyta el a játékteret, majd újra a vendégek kerültek helyzetbe, amikor Rajković hibázott nagyot, de Rakonjac nem élt a felkínált lehetőséggel. A mérkőzés végéig két TSC helyzetet jegyezhettünk fel, de a 85. percben Milićević távoli lövése szállt alig fölé, a 90. percben pedig egy szöglet után Rajkovićról a kapufára pattant a labda.

Győzelmükkel a belgrádiak a topolyaiak elő kerültek, így a nem teljes forduló után a 21 pontos Čukarički a 3., a 20 pontos TSC a 4. a táblázaton.

A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón Mladen Krstajić, a TSC vezetőedzője elmondta, hogy a rangadó igazolta az elvárásokat és mindkét csapat nyílt játékot mutatott, melynek végén a Čukarički egy góllal jobbnak bizonyult.

--Úgy gondolom, ma egy kicsivel elmaradtunk attól a szinttől, amit az elmúlt mérkőzéseken nyújtottunk, de ezért a Čukarički is ,,hibáztatható”, mivel sokat tettek azért, hogy ma nem úgy néztünk ki, ahogy korábban.  Játékosaimnak nem róhatok fel semmit, a bajnokság még sokáig tart, és több, a maihoz hasonló nehéz mérkőzés vár még ránk – mondta Krstajić.

Saša Ilić, a Čukarički vezetőedzője  elmondta, hogy a mérkőzés másként is alakulhatott volna, hiszen csapatának egyes pillanatokban szerencséje volt, de a végén, amikor a hazaiak próbáltak gólt szerezni, mégis nekik sikerült eldönteniük az összecsapást.

A TSC gólját Predrag Ratkov szerezte, akinek ez volt az első gólja a Szuperligában.

--Nehéz mérkőzésen vagyunk túl, a gólt olcsón kaptuk.  Sok helyzetünk volt, egyszer egyenlítettünk is, másodszor azonban már nem sikerült. Örülök, hogy megszereztem első gólomat a Szuperligában, köszönöm a vezetőknek, hogy bíznak bennem, törekedni fogok, hogy még több gólt szerezzek – mondta Ratkov.

A következő fordulóban, október 16-án, a TSC az újvidéki Proleterhez látogat.

Fényképezte: Tóth Tibor

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..