home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Vereség a rajton
Tóth Tibor
2022.11.24.
LXXVII. évf. 47. szám
Vereség a rajton

Szerb vereség, portugál és svájci győzelem, valamint váratlan uruguayi pontvesztés — röviden ennyi történt a katari labdarúgó-világbajnokság ötödik napján.

Brazília—Szerbia 2:0

Nem történt meglepetés a G csoport 1. fordulójának második mérkőzésén: az ötszörös világbajnok Brazília — ahogy négy éve az oroszországi vb-n — ezúttal is kétgólos sikert aratott Szerbia felett. Az első félidőt is brazil fölény jellemezte, mely a második félidőben még fokozódott, és a világbajnokság egyik főesélyese hatalmas nyomás alá helyezte a szerb kaput. Az első gól a 62. percben született, amikor Milinković-Savić védése után Richarlison elé került a labda, aki Pavlovićot megelőzve szerzett vezetést a sárga mezeseknek, a végeredményt pedig szintén Richarlison állította be egy szépségdíjas, félig ollózós mozdulattal a 72. percben. A brazilok kétszer még a kapufát is eltalálták, valamint számos helyzetet alakítottak ki. A szerbek néhány szögletig jutottak, de kaput eltaláló lövése nem volt Dragan Stojković együttesének, melynek legjobbja Milinković-Savić kapus volt, aki nyolc alkalommal mentette meg csapatát a góltól.

Richarlison (Szalai Attila rajza)

 

Svájc—Kamerun 1:0

Az első játékrészben az afrikaiak közelebb álltak a gólhoz, öt lövésükből kettő találta el közvetlenül a kaput, de Sommer mindkétszer hárított. A második félidő elején a Kamerunban született Embolo megszerezte Svájcnak a vezetést, miután Shaqiri jobb oldali lapos beadásából volt közelről eredményes. A vezetés birtokában az európai együttes átadta a területet ellenfelének, és ellentámadásokra rendezkedett be, viszont hiába a kameruni fölény, a Szelídíthetetlen Oroszlánok még helyzetig sem jutottak el.

 

Uruguay—Dél-Korea 0:0

Kevés helyzetet hozott a H csoport első mérkőzése, a dél-amerikai együttes két kapufáig jutott (Godín fejese és Valverde erőteljes lövése is a kapufán csattant), míg az ázsiai együttes előtt az első félidő közepén alakult ki helyzet, amikor Hvang I Dzso 8 méterről fölé lőtt.

 

Portugália—Ghána 3:2

65 percig nem sok minden történt a pályán, az utolsó fél órában viszont potyogtak a gólok a H csoport második mérkőzésén. Ronaldo büntetőjével a portugálok szerezték meg a vezetést, majd a 73. percben Ayew közelről egyenlített, miután a labda portugál láb között került elé. Ronaldo az első játékos a futballtörténelemben, aki öt világbajnokságon eredményes tudott lenni, Ayew pedig az első afrikai gólt szerezte Katarban. Öt perccel később Joao Félix újra előnyhöz juttatta a portugálokat, majd két perc múlva Leao is betalált a ghánai kapuba. A 89. percben a Crvena zvezda játékosa, Bukari szépített, izgalmassá téve az utolsó perceket. Az afrikaiak majdnem egyenlítettek, amikor a 90 + 10. percben a portugál kapus nem vette észre, hogy a ghánai Williams mögötte áll, aki azonban nagy igyekezetében elcsúszott, így az egyenlítés is elúszott.

Pénteken megkezdődik a csoportkör 2. fordulója, a párosítás a következő: Wales—Irán (11), Katar—Szenegál (14), Hollandia—Ecuador (17), Egyesült Államok — Anglia (20)

Cristiano Ronaldo (Szalai Attila rajza)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..