home 2024. április 27., Zita napja
Online előfizetés
Véradás az MTTK-n
Balázs Zita
2024.03.19.
LXXIX. évf. 11. szám
Véradás az MTTK-n

Az idén is volt véradási akció Szabadkán a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karon. Az intézmény sokadik alkalommal ad helyet a Szabadkai Közkórház véradási programjának. Az érdeklődők ezúttal a tornateremben adhattak vért reggel 7.30 és 9.30 között.

A véradás előtt megmérik a személy vasszintjét, hogy megbizonyosodjanak az illető alkalmasságáról, majd vérnyomást mérnek, és általános kérdéseket tesznek fel a jelentkezőnek. A véradásra az iskola hallgatói és dolgozói egyaránt eljöttek.

Kollár Melitta, a kar elsőéves hallgatója:

— Én már harmadszor adok vért. Először csak egy közös megbeszélés és az igazolás miatt mentem, de később rájöttem, nekem semmi nehézséggel nem jár a véradás, ezért jöttem el újra. 

Dudás Benjámin szintén a kar hallgatója, és rendszeres véradó:

— Már több mint tíz alkalommal adtam vért. Ezt nagyon fontosnak tartom, mert ezzel tudok segíteni az embereknek. Nekem a leggyakoribb, AB+ a vércsoportom, így még fontosabb számomra, hogy segítsek.

A szerző felvételei

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..