home 2024. április 23., Béla napja
Online előfizetés
Vendéghívogató Palicsra
(o. i.)
2004.11.03.
LIX. évf. 44. szám
Vendéghívogató Palicsra

A szabadkai borrend lovagjai - Dragutin Miljković (balról, civilben) is a soraikba tartozik Szabó Attila felvételeiOktóber 26-a és 29-e között tartották meg Újvidéken a Turisztikai Vásárt, ahol közös standon mutatkozott be ,,mindenki, aki számít' Palics idegenforgalmában. A közös fel...

A szabadkai borrend lovagjai - Dragutin Miljković (balról, civilben) is a soraikba tartozik Szabó Attila felvételei

Október 26-a és 29-e között tartották meg Újvidéken a Turisztikai Vásárt, ahol közös standon mutatkozott be ,,mindenki, aki számít' Palics idegenforgalmában. A közös fellépés koordinátora a Palics-Ludas Közvállalat volt, amely a múlt szerdán sajtótájékoztatót szervezett azzal a céllal, hogy ismertesse a téli idegenforgalmi idény kínálatát. Azért a télit, mondta Dragutin MILJKOVIć, a közvállalat igazgatója, mert sokan azt hiszik, hogy a fürdőhelyen nincs is téli idény, hiszen Palics csak nyáron szép. ,,Ez nem így van. Palicsnak télen is megvan a maga bája, hiszen csárdáiban, vendégváró tanyáin megmelengetheti a vendég testét, lelkét. Olyankor pedig, amikor hó is esik, valóságosan mesebelivé válik a park, az épületek, a tó jégtükre. A disznótorokkal és a bálokkal a téli idény már novemberben elkezdődik, s decemberben már javában tart. Örömmel jelenthetem: az okoz gondot számunkra, hogy a férőhelyek jó része máris foglalt. Reméljük, hogy a már tapasztalható érdeklődést csak fokozni tudjuk ezen a vásáron, és ha az év első hónapjaiban Palicsra tudjuk csalogatni a vendégeket, akkor egy nagyon jó téli idényt zárhatunk majd.'
Slavka Andrić, az Elitte - Palics menedzsere szilveszterezésre invitált a Kisvendéglőbe (90 euró), Gulyás Péter, a Gulyás-csárda tulajdonosa a báli idény kezdetét és a disznótorokat jelentette be, ahol hurkára, kolbászra, töpörtyűre várják a vendégeket. Vendégfogadó kapacitásairól szólt Golub Drašković (a Golub és a Mali Raj tulajdonosa), Zsigmond Erzsébet (az Elisabeth Villa tulajdonosa), Milomir Janković (PBG Hotel), Dušan Tasić (Eurošped motelek) és Zorica Stojšić (Aleksander motel). Hulló István, a Városi Múzeum igazgatójaként az intézményre és a hozzá tartozó Perèić-galériára hívta fel a figyelmet, ahol a téli palicsi vakációra érkező vendégek Szabadka és a fürdőhely történelméről, szellemiségéről mindent megtudhatnak. Környezetvédőként a Palics-Ludas Speciális Rezervátum látnivalóit is a turisták figyelmébe ajánlotta, tanyatulajdonosként pedig a Róka-tanyát, ahol sajátos hangulat és egy értékes etnológiai gyűjtemény várja a látogatókat. Szót kapott Blaško Gabrić szabadkai vállalkozó is, aki 3,5 hektáron megépítette a negyedik Jugoszláviát, az úgynevezett mini Jugoszláviát. Elmondta, hogy az idén eddig 90 autóbusz kereste fel a miniállamot, amely szerinte vonzó látványossággá válhat, tekintettel arra, hogy a Palics mellett elvezető autóúton évente 2,6 millió ,,hazánkfia' halad el, s közöttük sok a jugonosztalgiás. Tomislav Vojnić, a tartuffe gomba népszerűsítője elmondta, hogy ez a különlegesen drága gomba (amelyre kutyákkal és disznókkal ,,vadásznak') a technológia fejlődésével ,,demokratizálódott', s hozzáférhetővé vált azok számára is, akik nem a kiváltságosok közé tartoznak. Tartuffe-specialitásokat a Szabadkára érkező vendégek a Népkör, a Majur és a palicsi Kisvendéglő éttermében fogyaszthatnak.
A sajtótájékoztatón és az ezt követő kóstolón - ahol tartuffe gombával megbolondított szendvicseket és struccpástétommal megkent falatokat kínáltak - bemutatkozott a szabadkai borrend, a homoki borokat gyártó palicsi borpincészet és az a Fressh & Co., amelynek málnaszörpje nemrég Amszterdamban a következő elismerést kapta: a világ legjobb gyümölcsleve 2004-ben!

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..