home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Végzősök kiállítása
Tha
2016.03.01.
Végzősök kiállítása

A zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium képzőművészeti tagozatának végzősei évzáró kiállítással mutatkoztak be a helyi Művelődési Házban.

Az esemény kezdetén a szép számban egybegyűlt érdeklődők a középiskola tanulóinak kisfilmjeit tekinthették meg, majd Kormányos Róbert, az intézmény igazgatója szólt a jelenlévőkhöz. Elmondta, a matematika és a természettudományok racionális világát megbontotta a képzőművészeti tagozat indulása, mely más hangulatot hozott a gimnáziumba. Hozzátette azt is, nagy öröm számára, hogy ezek a kiállítások évről évre tartalmasabbak és sokrétűbbek.
Miroslav Jovančić képzőművészet szakos tanár kalandnak nevezte a foglalkozásokat, melyeken nemcsak a diákjai, de ő is sokat tanul. Kiemelte, a tehetség áldás és teher is egyúttal, kiteljesedéséhez kitartás, szorgalom, elszántság, bátorság kell.


A megnyitó folytatásában Gubik Korina képzőművészet szakos tanár személyre szabott, sajátos Oscar-díjakat adott át az érettségizőknek.
A tárlaton rajzok, festmények, grafikák, szobrok, installációk, fotók támasztják alá, hogy a tanulók nagy utat jártak be az elmúlt négy év során. Ez alatt az idő alatt nemcsak a képzőművészet különböző területeibe kóstoltak bele, hanem folyamatosan fejlesztették a tehetségüket is.
A rendhagyó összeállítás március 9-éig minden munkanapon 10 és 12 óra, illetve 17 és 19 óra között várja a látogatókat a zentai Művelődési Ház kiállítótermében.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..