home 2024. május 17., Paszkál napja
Online előfizetés
Végtisztességet az ártatlanul kivégzett halottainknak!
KOVÁCS Nándor
2012.11.07.
LXVII. évf. 45. szám
Végtisztességet az ártatlanul kivégzett halottainknak!

November 3-án ismét az 1944-ben ártatlanul kivégzett mártírjainkra emlékeztünk.

Verbászon a Cseresnyés Magdolna vezette Keskenyúton Alapítvány és a Német Népi Szövetség szervezésében tartottak keresztállítással és koszorúzással egybekötött megemlékezést. A kegyeletadás a verbászi római katolikus templomban szentmisével kezdődött, amelyet ft. Szabady Károly plébános mutatott be. Ezt követően a régi temetőben, az 1944/45-ben lemészárolt németek és magyarok tömegsírjánál Kiss Antal, a brüsszeli HUNNINEU iroda vezetője mondott beszédet.
— Gyásznapra gyűltünk össze egy máig jelöletlen tömegsír felett. Az emberi gyengeség, a fékevesztett düh, irigység és kapzsiság ördögi oltára körül állunk, mely egykor szerető, dolgozó, imádkozó, mulatozó délvidéki emberek csontjait takarja. Európa 2012. Egy szó, egy szám. Hihetetlen, hogy ez ma még így lehet. Pedig így van. Szerbia pedig ott áll az Európai Unió ajtaja előtt. Amíg e jelöletlen tömegsírokon szeméttelep helyett nem lesznek gyönyörű füves-fejfás temetők, addig Szerbiának nincs helye az Európai Unióban — kezdte beszédét a brüsszeli iroda vezetője, akinek hetedik ági felmenője építtette, tervezte a Duna—Tisza—Duna-csatornát, nagyapját pedig ide, a verbászi tömegsírba lőtték bele.
Az emlékezőkhöz szólt a Keskenyúton Alapítvány elnöke, Cseresnyés Magdolna, valamint a Német Népi Szövetség elnöke, Weiss Rudolf és Matuska Márton.

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..