home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Véget ért a XX. Interetno Fesztivál Szabadkán
Szakáll Laura
2021.08.27.
LXXVI. évf. 34. szám
Véget ért a XX. Interetno Fesztivál Szabadkán

Nagy érdeklődés kísérte az Interetno Fesztivált. Az ötnapos rendezvény programjait Szabadka főterén, az Etnopolisban tartották. A kedvezőtlen időjárási körülmények miatt egy alkalommal helyezték át a Népkör Magyar Művelődési Központ épületébe az esti produkciókat.

A múlt évi online fesztivál után a közönség is, és a szervezők is nagyon várták a személyes találkozást. Habár a járványügyi korlátozások nem tették lehetővé a külföldi országok vendégszereplését, az idén is tartalmas és igényes programokat tekinthettek meg az érdeklődők. A magyar kultúra, a népi értékek kerültek előtérbe, illetve a környezetünkben élő nemzeti közösségek is képviseltették magukat a multikulturális rendezvényen. Több koncert és táncos produkció részesei lehettek a látogatók, a szervezők egész napos programokat kínáltak, melyek közül mindenki megtalálhatta a neki leginkább tetszőt.


Fotók forrása: Interetno

A fesztivál utolsó napján, csütörtökön Csík János és a Mezzo formáció koncertje után időutazás következett. Az Utókornak címezve — visszatekintés a 150 éves szabadkai Népkör múltjára, ahol a kultúra életre kel(t) című produkció a magyar művelődési központ történelmét, múltját, a viharos időkben tanúsított helytállását jelenítette meg a színpadon. A történelmi visszatekintésben a Népkör szakosztályai mellett több színművész is közreműködött. Az összeállítást Hajdú Tamás rendezte, a forgatókönyvet Brestyánszki Boros Rozália írta, az est arculata pedig Baráth Attila munkája volt.

— Egy kicsit félve vágtunk bele a tavalyi év után, és a járványhelyzet most sem engedte, hogy a megszokott módon szervezzük meg a fesztivált, de amikor június végén megkaptuk a jelzést, hogy megtarthatjuk, akkor rádolgoztunk. Úgy gondolom, jól sikerült, mert nagyon jó táncprogramokat, közismert világzenei előadók fantasztikus koncertjeit hoztuk el, a játszóházat, a kirakodóvásárt és minden mást is az előírások szellemében szerveztünk meg — mondta Bodrogi Béla fesztiváligazgató.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..