home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Véget ért Tornyoson a kézműves gyermektábor
2021.07.12.
LXXVI. évf. 27. szám
Véget ért Tornyoson a kézműves gyermektábor

A tornyosi Magda-Lak Tájházban július 5-e és 9-e között tartották meg a kézműves gyermektábort. A résztvevők a zentai Rozetta Kézműves Társaság tagjaitól és vajdasági kézművesektől régi mesterségeket tanulhattak. A tábor főszervezője és háziasszonya, Szabó Magda nyugdíjas óvónő, a Magda-Lak Tájház tulajdonosa és működtetője volt.

Az ötödik alkalommal megrendezett tábornak harminckét résztvevője volt, közöttük olyanok is, akik már visszatérő vendégei ezeknek a foglalkozásoknak. A közös kézműves alkotótevékenység szüneteiben a jelenlévők sokat játszottak, beszélgettek, barátkoztak.

A zárónapon a szülők kiállításon nézhették meg mindazt, amit gyermekeik készítettek: a rajzokat, házikókat, ostorokat, szőtteseket, nemezeket, gölöncsér-munkákat, gyöngy ékszereket.

A táborvezető nagyon fontosnak tartja a kézműves mesterségek tanítását és átadását, hiszen valamikor a családok mindennapjainak ezek a foglalatosságok is a részei voltak.

A Magda-Lak Tájház szobáiban és udvarában gazdag helytörténeti és néprajzi gyűjteményt tekinthetnek meg az érdeklődők.

Fényképezte: Rúzsa Mária

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..