home 2024. március 19., József napja
Online előfizetés
Vasútépítés madártávlatból
2023.03.10.
LXXVIII. évf. 10. szám
Vasútépítés madártávlatból

A Belgrád–Budapest vasútvonal építése egyben Dél-kelet Európa legnagyobb és legértékesebb projektje, összértéke mintegy négymilliárd euró. Rövid videóban mutatták be hogyan zajlik az építkezés.

Az Újvidék–Szabadka vasútvonal a Szerbián áthaladó gyorsvasút része, Belgrádtól a magyar államhatárig.

Az építési projekt magába foglalja a kétvágányú vasút és a vasúti létesítményekkel ellátott állomások nyomvonalát, Újvidék, Verbász és Szabadka vasúti csomópontjainak rekonstrukcióját és korszerűsítését, a vasúti kereszteződés kiegyenlítését közúti, a gyalogos és a kerékpáros forgalommal.

A gyorsvasút ezen szakaszán összesen 49 aluljáró, felüljáró és hasonló létesítmény épül. A projekt kilenc vasútállomás (Újvidék, Sajlovo, Kiszács, Stepanovićevo (Máriamajor), Ókér, Topolya, Újnagyfény, Naumovićevo és Szabadka), valamint három új állomás (Piros, Verbász és Szeghegy) rekonstrukcióját irányozza elő. Verbászon egy 1,6 kilométer hosszú völgyhíd is létesül.

Forrás: vojvodinauzivo.rs

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..