home 2024. április 16., Csongor napja
Online előfizetés
Vasút a rengetegben
Martinek Imre
2019.08.12.
LXXIV. évf. 32. szám
Vasút a rengetegben

Múltvallatás és helyszínelés a törökkanizsai vasútsoron

Ámbár egyesek még engem is fiatalnak mondanak, igazából abba a korosztályba tartozom, melynek gyermek- és diákkorában magától értődő volt vonattal utaznia. Nemcsak menetrendszerűen, de ráadásul a Bánátban is. Szépemlékű felmenőimhöz hasonlatosan.


A szerző felvételei

A törökkanizsai vasútállomás és a városháza építtetése, a botanikus kert létrehozása, a szegényház és a kórház alapítása, az artézi kút fúrása…Tallián Emilnek (Törökkanizsa, 1859. május 22. — Szeged, 1911. december 3.) Torontál vármegye főszolgabírájának az érdeme. Ki egyaránt volt neves világ-, és északsarki utazó is. Továbbá híres vadász, aki Afrika, Ázsia és Dél-Amerika tájait bejárván különleges és értékes trófeákkal tért haza.

Negyedik riporttáborunk idején, mi egy merőben másfajta rengetegben igyekeztünk fellelni, majd tintába és fénybe mártott irónjainkkal kiemelni a minket s szándékunkat befogadó település(ek) rejtőzködő kincseit.

Jegyzetünk teljes formátumát a Vajdasági Magyar Újságírók Egyesülete (VMÚE) készülő, sorrendben negyedik riportkönyvében olvashatják majd.

 

 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..