home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Vásárolj most, fizess később
Talpai Lóránt
2021.09.02.
LXXVI. évf. 35. szám
Vásárolj most, fizess később

Egyelőre csak veszteséget termel az üzleti modell — Újabb szigorítások Bécsben — Elkezdte munkáját New York állam első női kormányzója

Egyelőre csak veszteséget termel az üzleti modell

Növekvő veszteségről számolt be a Vásárolj most, fizess később üzleti modellt alkalmazó ausztrál cég, az Afterpay, melyet nemrég a Twitter vezérigazgatójának másik cége, a Square vásárolt fel. Jack Dorsey, a Twitter társalapítója és vezérigazgatója augusztus elején jelentette be, hogy fizetési szolgáltatócége, a Square az ausztrál Afterpay vállalatnak részvénycserés felvásárlási ajánlatot tett, melyet utóbbi el is fogadott. Az ügylet értéke 29 milliárd amerikai dollár — a legnagyobb értékű felvásárlás az ausztrál gazdaság történetében, mely jól mutatja, hogy a piaci szereplők mekkora potenciált látnak a Buy Now, Pay Later, röviden BNPL üzleti modellben. Az ajánlat fogyasztói szempontból kétségtelenül csábító, ennek köszönhetően az amerikai Worldpay kutatása szerint 2020-ban a BNPL típusú tranzakciók már 2,1%-os részesedéssel bírtak a globális e-kereskedelmi piacon, és várakozásuk szerint ez az arány 2024-re 4,2%-ra fog emelkedni, azaz duplázódik.

 

Újabb szigorítások Bécsben

Michael Ludwig, Bécs polgármestere újabb szigorításokat jelentett be a koronavírus-járvány megfékezése érdekében. Az eddig érvényben lévő rendelkezések fokozását a napi új megbetegedések számának az agresszívebb delta-variáns miatti növekedése tette szükségessé — indokolta a döntést a polgármester. Az új szigorítás értelmében szeptember 1-jétől a PCR-tesztek érvényességi ideje az eddigi 72 óráról 48 órára, míg az antigéngyorsteszteké 48 óráról 24 órára csökken. Ludwig hangsúlyozta, hogy a fővárosban eddig is szigorúbb szabályozás volt érvényben, mint országosan — egyebek között a maszkviselés tekintetében —, és ez így is marad. A polgármester szeretné elkerülni, hogy az iskolakezdés és a nyaralásból visszatérők miatt prognosztizált esetszám-növekedés ugrásszerű legyen. Hozzátette, az egyetlen védelem a koronavírus ellen továbbra is a védőoltás. Reményét fejezte ki, hogy azok, akik még nem vették fel a vakcinát, a közeljövőben megteszik ezt, és ezzel nemcsak önmaguk, hanem az össztársadalmi immunitás érdekében is fontos és jó döntést hoznak.

 

Elkezdte munkáját New York állam első női kormányzója

Kedden letette a hivatali esküt Kathy Hochul, New York állam új kormányzója. A hatvankét éves, demokrata párti politikus, korábbi helyettes kormányzó, az első nő New York állam kormányzói székében — írta meg a USA Today című amerikai napilap. Elődje, a szexuális zaklatással vádolt Andrew Cuomo lemondott. Hochul, aki az állam törvényhozásában Janet DiFiora főbíró előtt tette le a hivatali esküt, kijelentette: „Azt szeretném, ha az emberek ismét hinnének a kormányzatuknak.” Elmondta, elkezdte az egyeztetéseket az államon belül több olyan demokrata párti politikussal — közöttük Bill de Blasióval, New York város polgármesterével —, aki Cuomo hivatali ideje alatt éveken át arról panaszkodott, hogy kihagyták a döntéshozatalból. „Nem lesz több kellemetlen meglepetés, teljes körű együttműködés várható” — ígérte az új kormányzó.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..