home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Vasárnapig tart a Vajdasági Összefogás Kárpátaljáért! gyűjtési akció
Kartali Róbert
2022.03.11.
LXXVII. évf. 10. szám
Vasárnapig tart a Vajdasági Összefogás Kárpátaljáért! gyűjtési akció

Eddig 1,8 millió dinár és 533 tárgyi adománycsomag gyűlt össze a Vajdasági Magyar Szövetség adománygyűjtési akciója keretében, melyet a kárpátaljai, illetve ukrajnai rászorulók részére szerveztek meg — nyilatkozta Pásztor István, a VMSZ elnöke pénteken. Mint mondta, több mint hatvan helyen gyűjtöttek, illetve gyűjtenek egészen vasárnapig.

A csütörtöki esti mérleg 533 tárgyi adománycsomag. Több mint 500 ember tartotta fontosnak, hogy segítsen. Ami pedig a pénzadományokat illeti, csütörtök estig 1,8 millió dinár gyűlt össze a Caritas számláján — emelte ki a VMSZ elnöke.

— Reményeink szerint ez is gyarapodni fog a hét végéig, ugyanis vasárnap a templomokban is fognak gyűjteni. A gyűjtési akció végén, a jövő hét folyamán a Caritas lebonyolítja az adományok átjuttatását Szegedre, a szegedi a Katolikus Karitászhoz, onnan pedig a Híd Kárpátaljáért egységes nemzeti akció keretében fognak eljutni az adományok oda, ahol a legnagyobb szükség van rájuk.

A VMSZ elnöke közösségi oldalán az akcióval kapcsolatban korábban úgy fogalmazott, hogy konzerveket, tartós élelmiszert, édességet, tisztálkodási szereket, vitaminokat és pelenkákat célszerű adományozni. A bejegyzés szerint fontos, hogy ne adományozzanak vizet, gyümölcsöt, ruhákat és takarókat, mert ezek megnehezítik a szállítást, illetve a gyümölcs megromolhat, mire a rendeltetési helyére ér.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..