home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Városmisszió — program minden generációnak
Mihók Anikó
2013.10.23.
LXVIII. évf. 43. szám
Városmisszió — program minden generációnak

Nemrégiben városmissziót tartottak Törörökkanizsán. Az ötnapos rendezvény a helyi Szent György-templomban vette kezdetét, a megnyitó szentmisét Fehér Roland bókai plébános szolgáltatta.

A misszió szervezői fontosnak tartják, hogy minden generációhoz szóljanak — azokhoz is, akik nem juthatnak el a templomban tartott programokra. A második napon a törökkanizsai Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskolában vendégeskedtek, délelőtt a felsősökkel, délután az alsósokkal találkoztak a missziósok. Családokhoz is ellátogattak, az esti szentmise után pedig előadások következtek. Elsőként a budapesti Kun Szabó Zoltán diakónus Hogyan élhetek nőként értelmes életet? című előadását hallhatták az egybegyűltek. Az ötgyermekes apuka a női szerepvállalásról beszélt. Előadását közös imával fejezte be, majd megáldotta a híveket.

A misszió második napja rendhagyó irodalmi esttel zárult Kőművesné Nyáry Márta kisoroszi születésű, jelenleg Szajánban élő írónő vendégszereplésével. Életéről, munkásságáról és hitéről beszélve elmondta: Isten ajándékának tartja, hogy magyar, és hogy beszélheti édes anyanyelvét. El sem tudja képzelni, hogy más nyelven írjon, hiszen csak magyarul fejezheti ki igazán az érzelmeit, örömét, bánatát és a hitét is. Arra biztatta a híveket, hogy legyenek büszkék kereszténységükre, magyarságukra.

A programban szerepelt Kun Szabó Zoltán Hogyan élhetek férfiként értelmes életet? című előadása is, majd bemutatták Póka Éva, a szabadkai származású, harminc éve a budapesti Madách Színház színésznőjének vendégszereplésével a Szent István, a magyarok királya című zenés históriát. Az államalkotó királyunk megkoronázása körüli időkből származó, még pogány eredetű zenék és későbbi népénekek is felcsendültek a budapesti Tabulatúra zenekar előadásában. Este Csiszér László koncertezett a helyi színházteremben. A keresztény, tanúságtevő zenész egyébként nemrégiben Észak-Bánát plébániáin, Padén, Csókén, Törökbecsén és Kisoroszon lépett fel.

A rendezvény fináléjaként sportnapot szerveztek a hittanosoknak az iskolaudvarban. A játékban elfáradt gyerekeknek a Kéknefelejcs Hagyományápoló Kör tagjai palacsintát sütöttek. Sor került a baba-mama programra és a képzőművészeti pályázat eredményhirdetésére is. Délután megtartották a Tűztalálkozót, majd Német László, a nagybecskereki egyházmegye püspöke szentmisét celebrált.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..