home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Várjuk a fiatalokat a Régi Mesterségek Háza nyílt napjára!
2021.10.21.
LXXVI. évf. 42. szám
Várjuk a fiatalokat a Régi Mesterségek Háza nyílt napjára!

A nyílt napok október 30-án és 31-én kerülnek megrendezésre Zenta város támogatásának köszönhetően. Mindkét nap három időpontra lehet bejelentkezni: 10:00, 14:00 vagy 16:00 órára. Kérjük a fiatalokat és kísérőiket, előző nap jelentsék részvételi szándékukat. A csoportvezetés időtartama kb 1,5 - 2 órát vesz igénybe. A fiataloknak lehetőségük lesz különböző foglalkozásokon részt venni (kötélfonás, viaszpecsételés, préselés stb.).

Minden évben kiemelünk két zentai mesterembert a gyűjteményből. Idén Bózsó László, szabómesterre és „Érvágó” Pali bácsira esett a választásunk. Az ő életútjukról, történetükről lesz szó a csoportvezetésen, mely során műhelyeiket és munkaeszközeiket is megtekinthetik a látogatók.

A kiállításon megtekinthető a letűnt tanyavilág tárgyi hagyatéka, valamint 20 régi műhely teljes felszerelése, ami több mint 10 000 régi tárgyból áll, melyek a 2. Világháború előttről származnak.

Részvételi szándékukat kérjük a 021/814-261 vagy 063/8964780-as telefonszámon jelezzék.
Címünk: Zenta, Zmaj Jove Jovanovića 16/B.


A cégtábla


A szabóműhely egyik különleges vasalója, a gallérvasaló


Érvágó Pali bácsi szerszámai

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..