home 2023. január 28., Karola napja
Varga László köztársasági parlamenti képviselő a továbbiakban már nem tagja a Vajdasági Magyar Szövetségnek
2015.08.18.
LXX. évf. 32. szám
Varga László köztársasági parlamenti képviselő a továbbiakban már nem tagja a Vajdasági Magyar Szövetségnek

A VMSZ augusztus 18-ai közleménye

A Vajdasági Magyar Szövetség Tanácsa 2015. augusztus 17-én a Szabadkán megtartott ülésén megtárgyalta és elvetette Varga László köztársasági parlamenti képviselő fellebbezését, melyben kérte, hogy a tanács helyezze hatályon kívül a fegyelmi bizottság elsőfokú határozatát, mellyel kizárták őt a VMSZ tagságából.

A VMSZ Fegyelmi Bizottsága az elnökség kezdeményezésére azért indított fegyelmi eljárást, és döntött Varga László köztársasági parlamenti képviselőnek a pártból való kizárásáról, mert a 2015. június 25-én megtartott köztársasági parlamenti plenáris ülést követő kilenc munkanapon (négy ülésen) igazolatlanul volt távol a munkahelyétől, valamint az említett időszakban, helyettesítést nem kérve, távolmaradt az igazságügyi, közigazgatási és helyi önkormányzati parlamenti bizottság két üléséről (június 26. és július 2.), és távolmaradása okáról nem értesítette sem frakciótársait, sem a VMSZ köztársasági parlamenti képviselőcsoportjának vezetőjét. Varga László köztársasági parlamenti képviselő ezenkívül Az oktatási és nevelési rendszer alapjairól szóló törvény tervezetének nyilvános vitájában nem egyeztette tevékenységét a VMSZ-frakció tagjaival, és ezzel a viselkedésével is bizonyítottan megsértette a VMSZ Alapszabályának rendelkezéseit, illetve a VMSZ tekintélyét romboló és érdekei ellen cselekvő tevékenységet folytatott. 

A VMSZ Tanácsa által hozott határozat Varga László parlamenti képviselő kizárásáról a VMSZ-ből az Alapszabály rendelkezései értelmében jogerős és végrehajtandó.

A VMSZ Tanácsának a fellebbezés elvetéséről és a kizárásról szóló döntés megerősítéséről szóló határozata azt jelenti, hogy Varga László köztársasági parlamenti képviselő a továbbiakban már nem tagja a Vajdasági Magyar Szövetségnek.

A VMSZ sajtószolgálata

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Közlemény rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!
E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..