home 2024. április 30., Katalin napja
Online előfizetés
Várakozunk és bebocsátást kérünk
2004.12.08.
LIX. évf. 49. szám
Várakozunk és bebocsátást kérünk

Kasza JózsefA határon túli magyar szervezetek vezetői - köztük Ágoston András, a VMDP és Kasza József, a VMSZ elnöke - szólaltak fel a múlt szerdán a Magyar Országgyűlésben a Szülőföld-alapról szóló törvényjavaslat vitájában, s egybehangzóan tették le voksukat a magyar állampolgárság vissza...

Kasza József

A határon túli magyar szervezetek vezetői - köztük Ágoston András, a VMDP és Kasza József, a VMSZ elnöke - szólaltak fel a múlt szerdán a Magyar Országgyűlésben a Szülőföld-alapról szóló törvényjavaslat vitájában, s egybehangzóan tették le voksukat a magyar állampolgárság visszaszerzése mellett, és emelték ki: a kormány Szülőföld-programja nem helyettesítheti a kettős állampolgárságot.
A csekély érdeklődő - mindössze félszáz képviselő - jelenlétében elmondott beszédek közül Kasza Józsefé kapta a legnagyobb tapsot s váltotta ki a legnagyobb visszhangot. A VMSZ elnöke egyebek között kiemelte: ,,Lehet, hogy eredményesnek bizonyul a tudatos zavarkeltés, és a magyar magyarok NEM-et mondanak testvéreik kérésére. De kikérjük magunknak, hogy élősködő-haszonleső hordaként mutassanak be bennünket, akik ugrásra készen várják, kendőnyi batyuval a vállukon, hogy az igen kimondása után elözönöljék és romba döntsék, sáskarajként letarolják az anyaországot... Várakozunk, és bebocsátást kérünk... Szorongva, testvéri mivoltunk elismerésében reménykedve morzsolgatjuk a mi adventünk napjait, de ugyanakkor reményt nem veszítve, fenntartások nélküli bizalommal várjuk anyaországi testvéreink IGEN-jét - egyek voltunk, és egyek leszünk.'
Pénteken este, a kampánycsönd előtti utolsó pillanatokban a határon túli magyar szervezetek képviselői kemény vitát folytattak Gyurcsány Ferenc kormányfővel a kettős állampolgárság ügyében. A ,,kihívók': Duray Miklós, Tőkés László és Ágoston András megismételték korábbról ismert álláspontjukat (és az egész határon túli magyarság álláspontját): a magyar állampolgárság visszaszerzése létfontosságú az elcsatolt nemzetrészek és a nemzet egésze szempontjából. Gyurcsány Ferenc hajthatatlan maradt, és ismételten nemet mondott a kettős állampolgárságra.
(-)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..