home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Van jövője az idegenforgalomnak Törökbecsén
Zséli Ágnes
2021.04.08.
LXXVI. évf. 14. szám
Van jövője az idegenforgalomnak Törökbecsén

Nemrégiben Törökbecsére látogatott Nenad Ivanišević tartományi gazdasági és idegenforgalmi titkár. A Saša Maksimović polgármesternél megtartott, rövid megbeszélésen elsősorban a pályázási lehetőségekről, valamint a bánáti település gazdasági és idegenforgalmi fellendítéséről esett szó. Törökbecse izgalmas helyszín azoknak, akik Vajdaságban keresnek turisztikai tartalmakat.

A helyiek büszkék a történelmi örökségre, és örömmel várják az odalátogatókat. A tartalmak fenntartásához azonban támogatásra van szükség, és a község gazdaságát is fejleszteni kell. A munkamegbeszélésen a többi közt az is elhangzott, hogy az elmúlt négy évben az illetékes titkárság a bánáti község gazdasági és idegenforgalmi tevékenységét 22 millió dinárral segítette, mely keretösszeg a jövőben még nagyobb lesz majd.


A törökbecsei Glavaš-ház

Törökbecse község egyébként számos turisztikai látványossággal dicsekedhet. Itt található a Tisza menti kisváros múltját megidéző, valamikori aracsi községháza, az aracsi pusztatemplom, a településtől mintegy 12 kilométerre lévő, 7000 éves, neolitikus Borjas település régészeti lelőhely, a középkorban fontos stratégiai szerepet betöltő Becse vára, melynek régészeti kutatásait tavaly kezdték meg, sőt a felújításra váró, mintegy 300 éves nagy magtár épülete is.

— Mind a gazdaság, mind az idegenforgalom területén Törökbecse számíthat az illetékes titkárság támogatására — nyilatkozta a tartományi gazdasági és idegenforgalmi titkár. Azt is kiemelte, hogy titkárságuk teljes egészében készen áll a segítségnyújtásra, hiszen rendkívül fontosnak tartják az örökség megóvását. Véleménye szerint nagyon lényegesek a hagyományok, hiszen egyáltalán nem beszélhetünk jövőről, ha nem ismerjük a múltat, a történelmet.

A gazdasági és az idegenforgalmi tevékenységek fellendítése céljából Törökbecse Önkormányzata összesen 2,5 milliárd dinár értékben több projektumtervet dolgozott ki, melyekkel a jövőben az illetékes minisztériumnál és a tartományi titkárságnál is pályáznak — hangsúlyozta Saša Maksimović polgármester.

— Kitűnő hír, hogy az úgynevezett keleti ipari övezetben telkeket adtak el. Eszerint a településünkre hamarosan beruházók érkeznek, ami a helybelieknek munkalehetőséget nyújt majd. A további terveinket mindenképp szeretnénk megvalósítani, ehhez viszont anyagi segítségre, támogatásra van szükségünk. A pénzt a vízvezeték-hálózat felújításának a folytatására, a szennyvíztisztító berendezés beszerzésére, a közlekedési, közművesítési beruházásokra, a szennyvízcsatorna-hálózat kiépítésének bővítésére fordítanánk. Mindemellett pedig tervbe vettük a helyi egészségház épületének teljes felújítását is.

A tartományi gazdasági és idegenforgalmi titkárság 9 millió dináros keretösszeggel támogatta a beodrai Ranko Žeravica Múzeum létrejöttét, mely a helyi kosárlabda-legendának állít emléket.

A felújításra váró nagy magtár

Fényképezte: Zséli Ágnes

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..