home 2024. április 18., Andrea napja
Online előfizetés
Van Gaal, a vandál!? ;)
Tóth Tibor
2014.07.13.
LXIX. évf. 28. szám
Van Gaal, a vandál!? ;)

Bronzmérkőzés: Brazília–Hollandia 0:3 (0:2) — A házigazda, brazil válogatott nem heverte ki a németek elleni kiütést, és a bronzmérkőzést is elveszítette. Ráadásul Hajmudi algériai játékvezető is felhúzta a kesztyűt, és besegített az újabb vereségbe...

Bronzmérkőzés

Brazília–Hollandia 0:3 (0:2)

Brazíliaváros, Nemzeti Stadion, vezette: Dzsamel Hajmudi (algériai).

Góllövők: Van Persie (11-esből) a 3., Blind a 17., Wijnaldum a 91. percben.

Brazília: Júlio César – Maicon, David Luiz, Thiago Silva, Maxwell – Paulinho (Hernanes), Luiz Gustavo (Fernandinho) – Ramires (Hulk), Oscar, Willian – Jo.

Hollandia: Cillessen (Vorm) – Kuyt, De Vrij, Vlaar, Martins Indi, D. Blind (Janmaat) – Wijnaldum, De Guzmán, Clasie (Veltman) – Robben, Van Persie.

A házigazda, brazil válogatott nem heverte ki a németek elleni kiütést, és a bronzmérkőzést is elveszítette. Ráadásul Hajmudi algériai játékvezető is felhúzta a kesztyűt, és besegített az újabb vereségbe. Már a második percben vezetéshez jutott az oranje: Robbent a tizenhatos előtt Thiago Silva rántotta le, az algériai bíró azonban a szabálytalanságot bent látta, büntetőt ítélt, Silvának pedig nem az ilyenkor nem a szokásos piros, hanem sárga lapot mutatott fel. Van Persie lövését érezte Júlio César, de hárítani nem tudott. A 17. percben újra zavar keletkezett a selecao védelmében: David Luiz röviden fejelte ki a labdát, pont Blind elé, aki a léc alá lőtt. A holland akció lesről indult, de a bírók ezt nem vették észre. Szépíthetett volna Brazília a második félidő közepén, Oscart Blind buktatta a tizenhatoson belül, de a bíró, általános megrökönyödésre, büntető helyett Oscarnak adott sárga lapot műesésért. A kegyelemdöfést Wijnaldum adta meg, miután egy kijátszott akció végén a brazil kapuba talált. Hollandia 1998-ban a horvátok ellen elveszített egy bronzmeccset, ezúttal azonban végig magabiztos játékot mutattak Louis Van Gaal fiai, párszor a szerencsével sem álltak hadilábon, és veretlenül végeztek a dobogó harmadik fokán.

Olvassa el ezt is: Foci-vb – csoportok, menetrend, eredmények

 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..